Linus Videll.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Djurgården om utredningen – kring anmälan om kränkande särbehandling

ANNONS

För två veckor sedan anmäldes Djurgården Hockey för kränkande särbehandling.
Då tillsattes en utredning från två HR-specialister som nu har slagit fast resultatet av utredningen.
– Vi konstaterar samtidigt att Djurgården som arbetsgivare inte klandras utifrån ett arbetsrättsligt perspektiv, skriver Djurgården om utredningen på lagets hemsida.

SportExpressen rapporterade för två veckor sedan att Linus Videll har anmält Djurgården Hockey samt sportchefen Joakim Eriksson och den tidigare tränaren Barry Smith för kränkande särbehandling.

Djurgården påbörjade då en extern utredning för att koppla grepp om situationen och vad det var som hade hänt. Sedan dess har det varit rätt tyst om utredningen, som nu har kommit till ett slutresultat. 

Utredningen slår fast att inblandade parter beskriver situationen på ett liknande sätt, om än med något olika individuella perspektiv. Vidare bekräftas att spelaren mått dåligt till följd av kommunikationen och processen som omgärdat utnämningen av lagkaptener. Utredarna konstaterar att kommunikationen avseende förankring och förståelse inte varit tillräcklig, men att berörda ledare inte avsiktligt nedvärderat eller förolämpat spelaren. Handlingen i sig anses berättigad, och förenlig med arbetsledningsrätten där arbetsgivaren ansvarar för att leda och fördela arbetet.", Skriver Djurgården på sin hemsida.

“BEKLAGAR DEN UPPKOMMNA SITUATIONEN”

Utredningen har kommit fram till att kommunikationen har varit bristande, men att de  inblandade inte har avsiktligt nedvärderat eller förolämpat spelaren i fråga. I samband med detta konstaterar laget på sin hemsida att de inte kan klandras utifrån ett arbetsrättsligt perspektiv.

“Vi beklagar den uppkomna situationen och att den har påverkat spelarens välmående. Vår ambition är att vara en arbetsplats som präglas av glädje, respekt och delaktighet. Vi konstaterar samtidigt att Djurgården som arbetsgivare inte klandras utifrån ett arbetsrättsligt perspektiv och att ont uppsåt eller medveten kränkande särbehandling inte föreligger. En åtgärd som kommer att prioriteras är att se över föreningens interna policydokument”, skriver Djurgården.


TV: Tre Perioder med Mikael Mjörnberg om den turbulenta hösten i Hockeyettan

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games