Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Lucas Raymond sköt sitt tionde mål för säsongen

Under gårdagskvällen prisades Lucas Raymond som månadens rookie i NHL.
Det följde den 19-årige göteborgaren upp med att skjuta sitt tionde mål för säsongen i Detroits 4–3-seger över Seattle.

Lucas Raymond fortsätter att skörda framgångar i Detroit Red Wings den här säsongen. Bara timmar innan nedsläpp i hemmamatchen mot Seattle Kraken utnämndes den svenske succéforwarden till månadens rookie i NHL – vilket han firade med att fortsätta sin framfart.

Sex och en halv minut in i den tredje perioden plockade Raymond upp en lös puck i slottet, vände sig om och skickade in ett handledsskott som överlistade Philipp Grubauer.

Målet betydde 3–2 och var Raymonds tionde mål för säsongen. Detroit vann till slut matchen med 4–3 efter straffläggning, vilket innebär att laget nu har fyra raka segrar.

– Våra fans har varit fantastiska i varje hemmamatch och gett oss massvis med energi. Det hjälper oss väldigt mycket när vi spelar den andra matchen i en back-to-back, säger Raymond till NHL.com.

TOPPAR INTERNA POÄNGLIGAN

Dylan Larkin stod för två assist i matchen, varav ett till Raymonds mål, och sköt ett av straffmålen för Detroit.

– Det är grymt att spela med honom eftersom han är en sådan bra spelare som gör det enkelt för oss andra. Han har varit en stor hjälp för mig på och utanför isen, säger Raymond.

Raymond leder den interna poängligan med sina 22 poäng (10+12), en poäng före Larkin och fyra poäng före Tyler Bertuzzi. Bertuzzi missade nattens match efter att han testats positiv för covid-19, vilket innebär att han, i linje med ligans protokoll, kommer att missa de fyra kommande Red Wings-matcherna då han kommer att vara i protokollet i tio dagar.

Enligt tränaren Jeff Blashill mår Bertuzzi, som valt att inte vaccinera sig, bra efter omständigheterna.

Detroit Red Wings – Seattle Kraken 4–3 e. str (0–0, 2–2, 1–1, 0–0, 1–0)
Detroit: Robby Fabbri (5), Vladislav Namestnikov (8), Lucas Raymond (10).
Seattle: Ryan Donato 2 (5), Vince Dunn (2).