Örebro Hockey förlorade mot LHC J20

LHC J20 vann tidiga seriefinalen mot Örebro Hockey med 5-4

LHC J20 tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Örebro Hockey i J20 Nationell södra herr på tisdagen med 5-4 (2-2, 1-0, 1-2, 1-0) efter förlängning. En imponerande seger i toppen av tabellen.

Med fyra omgångar kvar är Örebro Hockey på andra plats i tabellen, medan LHC J20 leder serien. Två poäng skiljer lagen åt.

LHC J20:s coach Andreas Melin:

– En bra första period där jag tycker att vi är lite bättre än Örebro men som är helt jämn målmässigt. Andra perioden har vi några riktigt bra byten där vi får ordentligt tryck i anfallszon och skapar flertalet riktigt vassa målchanser. I tredje perioden gör Örebro två snabba mål och vänder matchen. Vi tvingas jaga och lyckas kvittera med cirka tre minuter kvar. I övertiden så bytts det chanser mellan lagen och Filip Bystedt kan tillslut avgöra. Det var en roliga match med mycket känslor från båda lagen.

Filip Bystedt stod för LHC J20:s avgörande mål 4.00 in i förlängningen.

Segern var LHC J20:s sjätte på de senaste sju matcherna.

LHC J20 tog ledningen efter 7.26, genom Rasmus Leijonhielm.

Örebro Hockey kvitterade till 1-1 efter 8.57, genom Filip Barklund på pass av Marcus Limpar Lantz och Adam Hofbauer.

Laget tog också ledningen efter 10.15, genom Gustav Stjernberg framspelad av Niklas Nilsson.

LHC J20 kvitterade till 2-2 efter 18.48, genom Mateusz Szurowski på pass av Jonathan Myrenberg.

LHC J20 gjorde också 2-3 efter 16.36 i andra perioden när Olle Norberg hittade rätt på pass av Fabian Wagner. 1.08 in i tredje perioden nätade Örebro Hockeys Kalle Carlsson framspelad av Tim Almgren och kvitterade för Örebro Hockey.

Efter 2.22 nätade Johan Persson på pass av Alexander Dahlgren och gav Örebro Hockey ledningen.

16.59 in i perioden slog LHC J20:s Jonathan Myrenberg till framspelad av Mateusz Szurowski och kvitterade för LHC J20.

I förlängningen tog det 4.00 innan LHC J20 också avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Filip Bystedt.

I nästa omgång har Örebro Hockey Frölunda hemma i Behrn Arena, fredag 3 december 19.00. LHC J20 spelar borta mot HV 71 lördag 4 december 16.30.