Malte Strömwall och Joakim Nordström.
KHL

Den blågula bataljen – sju svenskpoäng i matchen

Både Malte Strömwall och Joakim Nordström hittade nätet när CSKA Moskva ställdes mot Dinamo Minsk under kvällen. Totalt gjordes det sju svenskpoäng i matchen, som blev en blågul-batalj.  Moskva gick till slut vinnande med 6-3.

De blågula succéerna fortsätter borta i Ryssland, vilket blev allt tydligare i kvällens möte mellan Dinamo Minsk och CSKA Moskva.

CSKA tog ledningen med 2-0 15 minuter in i den första perioden. Till matchens första mål var det Joakim Norström som stod för assisten, trots att han inte behövde anstränga sig särkilt mycket när hans lagkamrat Sergej Andronov gav sig av på en soloräd.

Innan perioden hade nått sitt slut skrev Malte Strömwall in sig i poängprotokollet och spelade med en lång passning fram till Minsks reduceringsmål.

I den andra perioden utökade Moskva ledningen till 3-1, men matchen var inte slut där utan den skulle komma att bjuda på ytterligare fem mål.

Nordström skrev återigen in sig i poängprotokollet genom att spela fram lagkamraten Alexander Popov. Mattias Tedenby blandade sig in i matchhandlingen och noterades för en framspelning när Minsk återigen reducerade i matchen.

Malte Strömwall hittade nätet framspelad av Adam Almquist, vilket innebar att Minsk var på god väg till att utjämna matchen.

Trots Strömwalls sena mål blev det ingen vändning. Istället var det NHL-bekantingen Mikhail Grigorenko som stod för sitt andra mål i matchen innan Nordström satte spiken i kistan med matchavgörandet 6-3.

TV: Vad gör SDHL:s sportchef och hur har ligan förändrats?