Bildbyrån / Stig Kenne
Lista

Curt Lundmark listar historiens bästa Västeråsspelare

De har gått i konkurs, varit nere i HockeyEttan och är idag i Hockeyallsvenskan - men Västerås IK behåller utan tvekan sin plats som ett klassiskt lag i svensk ishockey. Vi lät den tidigare förbundskaptenen Curt Lundmark, som själv både spelat och tränat i klubben, plocka ut de bästa Västeråsspelarna någonsin.

Västerås är ett av våra mest klassiska lag i svensk ishockey. Genom åren har många västmanlänningar gått genom VIK:s plantskola och ut i NHL-världen. Idag ligger som bekant laget i Hockeyallsvenskan, men så sent som 1993 vann Västerås elitserien med Mikael Lundström som coach. Tyvärr räckte inte laget till då det kom till slutspel utan åkte ur redan i kvartsfinal mot Djurgården. 

Vilka är de största/bästa spelarna i klubbens historia? Hockeysverige.se tog hjälp av den förre tränaren oc

LÄS VIDARE SOM MEDLEM

Logga in som medlem för att fortsätta läsa - helt gratis

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta läsa den här artikeln.
Du kan när som helst köpa till en Plus-prenumeration.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL