Niklas Svedberg ledde Brynäs till guld 2012.
Bildbyrån
SHL

LISTA: ALLA Brynäs guldmålvakter genom tiderna

Brynäs IF har vunnit inte mindre än 13 SM-guld i ishockey. Med det är dom tvåa i guldligan efter Djurgården. Första guldet spelade gävleklubben hem 1964 och det senaste 2012. Men minns ni alla guldmålvakter klubben haft? Om inte – här kommer en nostalgikick för hockeyälskare. 

1964 
Hans Dahllöf 21 matcher
Spelade i Brynäs till och med säsongen 1971/72. Hoppade sedan in i en match som reserv säsongen 1992/93. Blev då äldsta elitseriespelaren genom alla tider. Var då 52 år. OS-målvakt 1964.

Heimo Klockare 0 matcher
Kom från Gävle GIK till Brynäs 1963 och stannade tre säsonger. Flyttade sedan vidare till Köpingklubben, IK Westmannia.

Hans Dahllöf och Håkan Wickberg. Foto: Bildbyrån.

1966
Hans Dahllöf 21 matcher
Heimo Klockare 0 matcher

1967
Hans Dahllöf 18 matcher

Anders Sahlin 0 matcher
Från Viksjöfors till Alfta och sedan vidare tll Brynäs där han kom att göra två säsonger

1968
Hans Dahllöf 21 matcher
Anders Sahlin 0 matcher

1970
Hans Dahllöf 0 matcher

William Löfqvist 28 matcher
Värvades från Strömsbro 1968 och spelade kvar i klubben resten av sin karriär. Hans sista säsong blev 1982/83. Spelade tre VM, ett OS och ett Canada Cup. Avled 2016.

Kjell Helling 0 matcher
Kom från Gävle GIK 1968 och gjorde totalt tre säsonger i klubben. Spelade senare i Gävle GIK, Gislaved och Strömsbro.

Kjell Helling och William Löfqvist. Foto: Bildbyrån.

1971
Hans Dahllöf 0 matcher
William Löfqvist 28 matcher
Kjell Helling 0 matcher

1972
Hans Dahllöf 0 matcher
William Löfqvist 28 matcher
Kjell Helling 0 matcher

Lars Wahlman 0 matcher
Gjorde en säsong i Brynäs innan han flyttade upp till Kiruna där han kom att spela för IFK.

Benny Vestblom 0 matcher
Från Hedesunda. Spelade i Brynäs till och med säsongen 1976/77. Flyttade sedan till Göteborg och Västra Frölunda där han redan under sin första säsong i klubben blev landslagsmålvakt. Spelade för Västra Frölunda till och med säsongen 1987/88 förutom 1983/84 då han gjorde ett gästspel hos HV71.

1976
William Löfqvist 36 matcher
Benny Vestblom 4 matcher

1977
William Löfqvist 36 matcher
Benny Vestblom 6 matcher
Wille Löfqvist och Benny Vestblom. Foto: Bildbyrån/Arkivbild.

1980
William Löfqvist 35 matcher

Göran Henriksson 5 matcher
Från Ånge. Gick via Brynäs juniorlag upp i A-laget. Spelade tre säsonger i elitserien med Brynäs innan han flyttade till HV71. Avslutade karriären 1987 efter fyra säsonger med HC Dalen.

Lars Eriksson 0 matcher
Från Ånge. Kom även han till Brynäs som junior. Spelade sedan i Brynäs till och med säsongen 1991/92. Juniorvärldsmästare och JVM:s bästa målvakt 1981.

1993
Hans Dahllöf 0 matcher
Lars Eriksson 0 matcher

Lars Karlsson 2 matcher
Värvades till Brynäs 1987. Alternerade under många år mellan Brynäs och Strömsbro/Gävle HF83 som senare blev Team Gävle. Lämnade Brynäs 1996. Har därefter spelat för Falun, Leksand, Östervåla, Mora, Hammarby, Tierp, Stjernen, Söderhamn och Valbo.

Michael Sundlöv 38 matcher
Moderklubb Sandviken, men spelade även som junior i Leksand. Efter att även varit i Enköping och Skutskär och spelat fick Sundlöv chansen i elitserien med Brynäs säsongen 1987/88. Spelade i klubben till och med säsongen 1998/99. Varvade sedan ner med spel i Skutskär under ett par säsonger. Olympisk mästare 1994. Spelade även ett VM.1999
Michael Sundlöv 0 matcher

Johan Holmqvist 41 matcher
Kom från Division 2-laget Tierp 1996. Lämnade Brynäs för spel med New York rangers NHL år 2000. Trejdades till Minnesota inför säsongen 2003/04. Gjorde därefter två säsonger i Brynäs innan han återvände till NHL. Det blev två säsonger för Tampa innan han återvände till Sverige. Har efter det spelat för Frölunda, Brynäs, Almtuna och Karlskrona. Världsmästare och VM:s bästa målvakt 2006. Årets junior 1998. Elitseriens bästa målvakt 2009. Spelade totalt tre VM.

Johan Asplund 12 matcher
Kom som junior till Brynäs från Skutskär. Spelade mellan 1997 och 2003 i elitserien med Brynäs. Spelade därefter för Nyköping, Timrå, Sundsvall, Nordsjälland, Rungsted, Team Gävle och Järvsö.

Karl Mattson 0 matcher
Moderklubb: Strömsbro. Gjorde två säsonger i Brynäs innan han åkte över till Clarkson University. Efter tre säsonger i USA återvände han till Sverige för spel först en säsong i Tranås och sedan tre säsonger med Jämtland HF.

Anders Vagfalvi 0 matcher
Vaktade båsdörren i Brynäs en match guldsäsongen 1998/99. För motståndet stod för övrigt Luleå.


“Lill-Honken”. Foto: Ronnie Rönnkvist.

2012
Johan Holmqvist 28 matcher

Niklas Svedberg 29 matcher
Hamnade via spel i Djurgården, Botkyrka, MoDo och Huddinge i Brynäs 2010. Lämnade för spel med Boston i NHL 2012. Därefter väntade två säsonger i KHL med Salavat Yulaev Ufa, en med Minnesota och en med Timrå innan han skrev på för Djurgården 2019. Är inne på sin tredje säsong i klubben.

Oscar Dansk 0 matcher
Moderklubb: Väsby IK. Kom till Brynäs 2010 efter tre säsonger med Shattuck St Mary:s juniorlag. Lämnade Brynäs 2012 och har efter det spelat för Erie Otters, Springfield Falcons, Kalamazoo Wings, Rögla, Vegas och Chicago Wolwes. Spelar säsongen 2021/22 för Spartak Moskva.   


Niklas Svedberg. Foto: Ronnie Rönnkvist.


TV: "Garpenlöv får underkänt"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 11 augusti
19:00 Malmö - Växjö Träningsmatch
20:00 Finland - Tjeckien JVM
00:00 Slovakien - Kanada JVM
fredag 12 augusti
04:00 Schweiz - USA JVM
20:00 Österrike - Sverige JVM
00:00 Slovakien - Lettland JVM
lördag 13 augusti
20:00 Österrike - USA JVM
00:00 Kanada - Tjeckien JVM
söndag 14 augusti
04:00 Tyskland - Schweiz JVM
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
04:00 USA - Sverige JVM
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
torsdag 18 augusti
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten