Axel Andersson sköt säsongens första mål.
AHL

Axel Andersson sköt säsongens första mål i AHL

Axel Andersson spräckte säsongens poängnolla i natt. Detta efter att han stod för ett mål och en assist i San Diego Gulls 6–3-seger över Henderson Silver Knights.

Efter att ha inlett säsongen med fyra matcher utan någon poäng så fick den tidigare Djurgårds- och Södertäljebacken Axel Andersson skriva in sig i mål- och assistprotokollet när San Diego Gulls 6–3-besegrade Henderson Silver Knights i natt.

Bara två och en halv minut in i den första perioden fångade 21-åringen upp en målvaktsretur från Logan Thompson och tryckte in sitt första mål för säsongen. Bara minuter senare fanns Andersson sedan med i förarbetet fram till Brayden Traceys 2–0-mål.

San Diego vann till slut matchen med 6–3 sedan Vinni Lettieri, som stått för två poäng på tre NHL-matcher med Anaheim den här säsongen, noterats för tre poäng i hemmasegern.

Lucas Elvenes noterades för en assist för Henderson och har nu producerat fyra poäng på de tre senaste matcherna i AHL.

***

David Gustafsson sköt sitt tredje mål för säsongen när hans Manitoba Moose besegrade Milwaukee Admials med 4–3 efter övertidsspel. Gustafsson öppnade matchens målskytte då han hittade rätt efter bara en och en halv minuts spel.

Gustafsson hann även med en assist till Leon Gawankes 3–3-kvittering i den tredje perioden. Samme Gawanke avgjorde sedan matchen till Mooses fördel i förlängningen.

Noterbart är att den tidigare Björklöven-målvakten Connor Ingram hade en svettig kväll mellan Milwaukee-stolparna, där han tvingades till inte mindre än 56 (!) räddningar för att säkra en poäng för hemmalaget.

***

På tal om starka målvaktsinsatser.

Felix Sandströms stod för en fin insats mellan Lehigh Valley Phantoms stolpar i natt. Den tidigare Brynäs- och HV71-målvakten räddade 31 skott när Phantoms besegrade Hershey Bears med 4–1 på bortais och utsågs till matchens tredje stjärna.

24-åringen ha spelat åtta matcher i AHL den här säsongen och står noterad för en räddningsprocent på 90,7 procent samt ett snitt på 2,89 insläppta mål per match.

TV: Bengt-Åke Gustafsson i “Wikegård vs.”