Gary Bettman.
Foto:ZUMA Wire/IMAGO
NHL

Efter skandalen – mamman till Aldrich andra offer kritiserar Bettman

ANNONS

Brad Aldrich utsatte den tidigare Chicago-spelaren Kyle Beach för sexuella trakasserier under hans tid i organisationen. Beach är däremot inte den enda då Aldrich efter sin tid i Chicago dömdes för att ha sexuellt trakasserat en 16-årig spelare. Nu berättar spelarens mamma om hennes tankar efter att ha sett Kyle Beach tala ut om övergreppen.
Han är inte skyldig till detta alls, inte alls. Han är en överlevare, som min son. Ja, de var offer, men de överlever nu, säger hon till TSN.

Kyle Beach utsattes under sin tid i Chicago Blackhawks för sexuella trakasserier av videocoachen Brad Aldrich, men han är inte ensam.

Efter att Aldrich lämnat sitt jobb som videocoach i Chicago Blackhawks har han haft andra tränarroller, bland annat en tjänst som tränare åt ett skollag. Under sin tid som tränare för tonåringar har han sexuellt trakasserat en pojke, vars mamma nu har talat ut om skandalen i Chicago.

När hon såg Kyle Beach berätta om det hemska som han hade gått igenom säger hon i en intervju med TSN att hon bara ville omfamna honom.

– Jag ville bara sträcka mig genom TV-skärmen och omfamna honom. Jag ville bara säga till honom att allt kommer att ordna sig och att det kommer bli okej.. Han är inte skyldig till detta alls, inte alls. Han är en överlevare, som min son. Ja, de var offer, men de överlever nu.

“HAN BEHÖVER GÅ I PENSION”

När Gary Bettman under förra veckan svarade på frågor kring skandalen i Chicago och det som hade hänt Kyle Beach öppnade han för att hjälpa Beach på de sätt han kan. När han fick frågan om vad NHL kommer att göra för pojken som utsattes för samma sak år efter Beach svarade han att de kommer behöva undersöka det fallet och få fram mer information. 

Det svaret skapade frustration hos mamman.

– Jag tror att han behöver ett nytt jobb och att han behöver gå i pension. Jag tror inte att han har empati för barn, eller ens unga vuxna. Och om han behöver mer information så har jag en hel pärm full av det här för honom som han kan läsa. Jag har rättshandlingarna om fällande dom. Om han behöver mer information för att hjälpa min son så har jag det, säger hon.

Efter fallet med den 16-årige spelaren dömdes Aldrich till nio månaders fängelse och fem års villkorlig dom.


TV: Erik Granqvist berättar om övergreppet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL