Video: Viaplay
NHL

Aleksandr Ovetjkin sköt sitt 741:a mål i NHL-karriären

ANNONS

Aleksandr Ovetjkin fortsätter att klättra på listan över NHL:s mesta målskyttar genom tiderna. I nattens möte 5–3-seger över Buffalo sköt den ryske superstjärnan sitt elfte mål för säsongen och 741:a totalt – och tangerade därmed Brett Hulls målnotering.
– Jag tar det bara dag för dag, säger “Ovi” till Washington Post.

Målet i den andra perioden, som kom till via en styrning i mitten av den andra perioden och resulterade i en 3–1-ledning för Capitals, innebär att Aleksandr Ovetjkin nu delar fjärdeplatsen med Brett Hull på listan över NHL:s mesta målskyttar.

Målet var Ovetjkins 741:a totalt på 1 209 NHL-matcher.

– Jag tar det bara dag för dag. Det är roligt att vara i det sällskapet. Det är stora nummer, men jag går bara vidare. Det är så klart roligt att vara jämsides, men jag har fortfarande några matcher kvar att spela, säger Ovetjkin till Washington Post.

“SKULLE BARA HA TAGIT MIG UR VÄGEN”

Ovetjkin var nära att göra mål redan efter två minuters spel, men den gången styrdes Ovetjkins styrning in via Tom Wilson.

– Om det inte vore för mig så skulle han ha passerat Hull, säger Wilson med ett skratt enligt Washington Post.
– Han styrde den via min arm eller något. Jag skulle bara ha tagit mig ur vägen, så skulle vi prata om (Jaromír) Jágr i stället.

Ja, med Hull tangerad är nu nästa sikte inställt på Jaromír Jágr för Ovetjkin. Washingtonkaptenen har 25 mål upp till den tjeckiske legendaren på tredjeplatsen på listan över NHL:s mesta målskyttar.

Tvåa på listan är Gordie Howe med 801 mål, medan Wayne Gretzky är etta med 894 mål.

Axel Jonsson Fjällby gjorde sin NHL-debut i nattens segermatch för Washington. Den tidigare Djurgårdsspelaren noterades för fem minuter och44 sekunders istid och hade en tackling och två blockerade skott i matchen.

Washington Capitals – Buffalo Sabres 5–3 (1–0, 2–1, 2–1)
Washington: Tom Wilson 2 (3), Connor McMichael (2), Aleksandr Ovetjin (11), John Carlson (3).
Buffalo: Cody Eakin (2), Anders Bjork (2), Colin Miller (1).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL