Petr Mrázek.
Foto: David Kirouac/Icon Sportswire
NHL

Petr Mrazek skadad på nytt – borta i fyra veckor

ANNONS

Petr Mrázek var skadad under stora delar av fjolåret.
Tjecken har haft nu haft skadeproblem igen i nya klubben Toronto och han förväntas nu missa fyra veckors spel. 

Toronto Maple Leafs förstekeeper Jack Campbell har fått en riktigt bra start på säsongen, men värre är det för Petr Mrazek. 

Mrázek vaktade kassen i sin första match för Toronto 14 oktober och skadade sig då direkt i debuten. Han återhämtade sig dock så pass att han kunde spela igen den 30 oktober men nu har han slagit upp samma skada igen som kommer hålla honom borta från spel i minst fyra veckor framöver. 

Beslutet att spela honom igen 30 oktober har ifrågasatts efter hans skada tidigare. Leafscoachen Sheldon Keefe försvarar dock sin medicinska personal. 

– Den medicinska staben är mycket smartare än mig när det kommer till sådana här saker. Vi litar på dem och de jobbar väldigt hårt för att allt ska gå som det ska, säger Keefe enligt nhl.com och fortsätter: 
– Petr själv sade flera dagar i förväg att han var mer än redo att spela. Han kände sig helt återställd. Vi ville ha mer tålamod och ge honom mer tid men han var väldigt säker, vilket även det medicinska teamet var, att allt var åtgärdat. 

”NÅGOT SOM ALLTID ÄR EN RISK”

I fjol begränsades Mrázek till tolv matcher för Carolina Hurricanes på grund av skada och nu har han bara kunnat spela två matcher sedan klubbytet. 

Den här gången rör det sig om en ljumskskada för den 29-årige tjecken. 

– Det är bara en sån skada som dyker upp som målvakt. Det är något som alltid är en risk. Vi hade en liknande situation i fjol med Jack men han har sett jättebra ut och har inga bekymmer alls den här säsongen, säger Sheldon Keefe. 

Med Mrázek borta har dock Jack Campbell tagit ett fast grepp om förstaspaden och storspelat för Toronto. Efter tio matcher har den 29-årige amerikanen 93,6 i räddningsprocent samt 1,88 insläppta mål per match. 


TV: Det bästa från William Eklund i San Jose

Den här artikeln handlar om: