Mikko Manner och Jeff Jakobs
Bildbyrån
SHL

Båda (!) tränarna förbaskade: "Vi var jättedåliga"

ANNONS

Oskarshamn vann med 5-2 - men tränaren Jeff Jakobs var besviken och menade att Brynäs var bättre. 
– Jag är inte alls nöjd.
– Jag tyckte också vi var jättedåliga, sade Brynästränaren Mikko Manner.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Oskarshamn har haft extremt lätt för Brynäs sedan de klev upp i SHL. Idag tog man ännu en seger mot Gävlelaget - men det satt hårt åt. Det stod 2-2 en bit in i den tredje perioden då nyligen landslagsuttagne Fredrik Olofsson  avgjorde i powerplay.

Brynäs skapade sedan flera heta kvitteringslägen men i stället för 3-3 kom både 4-2 och 5-2 i tom kasse. Oskarshamnslägret var dock allt annat än nöjda med insatsen.
– Jag är inte alls nöjd. Vi kommer ut från start med sena reaktioner och ligger ett steg efter. Vi spelar inte klart och fullföljer inte. Det sätter oss i problem. När vi väl vinner pucken är vi inte där vi ska vara. Vi är någonstans mitt emellan. Det fortsätter hela matchen, även om jag tycker att vi i den sista perioden är mest stabila, sade den assisterande tränaren Jeff Jakobs på presskonferensen.

Tabellsexan Oskarshamn vann trots att man enligt egen utsago gjorde en dålig prestation - det som brukar känneteckna ett topplag.
– Prestationsmässigt är Brynäs bättre. Vi måste se över och analysera den här insatsen.

Trots “berömmet” från Jakobs var även Mikko Manner starkt kritisk mot sitt eget lag. Han förstod inte alls vad Oskarshamnstränaren menade.
– Jag tyckte vi var jättedåliga. Vi vet att de är duktiga på att kontra och anfalla, spela "tape to tape". Vi ger dem möjligheten att göra det. Vi tappar pucken efter blålinjen och ger dem kontringarna. Sen ger vi dem chansen att avgöra i powerplay, vilket de gör. Vi spelade inte alls som vinnare ska göra, därför förtjänar vi inte att vinna.

“TOG INTE HAND OM KÄNSLORNA”

Över 6100 personer var på plats och såg matchen - vilket var säsongens högsta publiksiffra i Gävle.
– Vi hade en fin hemmapublik idag men tog inte hand om känslorna. Vi spelade med för mycket känslor och hade inte disciplinen man måste ha om man vill vinna mer än förlora, menade Manner som sen eldade på sig själv rejält och höjde rösten.
– Man måste hela tiden respektera spelet och motståndarna. Du kanske måste spela enkelt i 50, 55 minuter - och sen får du en chans att avgöra. Vi kunde inte göra det. Vi spelade för mycket på känslorna. Därför är jag riktigt ledsen.


TV: Därför är Robert Ohlsson framgångsrik med Skellefteå

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL