Buffalosvenskarna heta – förlängde sina poängsviter

Rasmus Asplund och Victor Olofsson förlängde sina poängsviter till tre raka matcher då både blev målskyttar för Buffalo Sabres mot Los Angeles Kings.
Tyvärr för svenskarnas del tappade Sabres en tvåmålsledning till förlust.

Rasmus Asplund inledde målskyttet i nattens 2–3-förlust borta mot Los Angels Kings genom att sno åt sig pucken, skrinna sig till ett kontringsläge och sedan överlista Jonathan Quick i Kings-målet i spel i numerärt underläge.

Bara minuter senare slog Victor Olofsson till och utökade Sabres ledning till 2–0, då han efter en snabb spelvändning lyckades prickskjuta in sitt femte mål för säsongen med ett rappt handledsskott.

Målen innebar att både Asplund och Olofsson förlängde sina målsviter till två raka matcher och sina poängsviter till tre raka matcher. Rasmus Asplund har producerat sex poäng (4+2) på åtta matcher den här säsongen, medan Olofsson står noterad för nio poäng (5+4) på åtta matcher.

Tyvärr, för Sabres del, var det roliga slut för svenskarna och gästerna från Buffalo efter de dubbla målen.

Kingssvensken Carl Grundström reducerade matchen innan mittperioden var över innan Adrian Kempe fanns med i förarbetet till både Kings 2–2-mål och 3–2-mål. På Alex Iafallos avgörande 3–2-mål stod även Tobias Björnfot för en assist, hans andra poäng för säsongen.

***

Även Andreas Johnsson är formstark för tillfället. I natt gjorde svensken sitt tredje mål på de två senaste matcherna när han gav New Jersey Devils en tidig ledning i hemmamötet med Columbus Blue Jackets.

Devils hade en 3–2-ledning inför den sista perioden, men gästerna kunde kvittera med fem och en halv minut kvar att spela och sedan dra det längsta strået i straffläggningen.

Jesper Bratt missade en av Devils straffar, men stod för en assist i matchen.

***

Mika Zibanejad och Adam Larsson stod för en poäng vardera när New York Rangers kunde bortabesegra Seattle Kraken med 3–1. Larsson fanns med i förarbetet till Jordan Eberles 1–1-mål i den andra perioden, medan Zibanejad spelade fram Barclay Goodrow till dennes 3–1-mål i öppen målbur.

***

Carolina Hurricanes förlängde sin segersvit till åtta raka matcher och är alltjämt obesegrade den här säsongen. Detta efter att man besegrat Arizona Coyotes med 2–1 på hemmais, då Brett Pesce avgjort matchen med två och en halv minut kvar att spela.

För Coyotes var förlusten lagets nionde raka, vilket innebär att de ännu inte vunnit någon match denna säsong.

Los Angeles KIngs – Buffalo Sabres 3–2 (0–0, 1–2, 2–0)
Los Angeles: Carl Grundström (2), Anze Kopitar (7), Alex Iafallo (4).
Buffalo: Rasmus Asplund (4), Victor Olofsson (5).

New Jersey Devils – Columbus Blue Jackets 3–4 e. str (1–2, 2–0, 0–1, 0–0, 0–1)
New Jersey: Andreas Johnsson (4), Dawson Mercer (3), Dougie Hamilton (2).
Columbus: Oliver Bjorkstrand (4), Patrik Laine (3), Boone Jenner (5).

Seattle Kraken – New York Rangers 1–3 (0–1, 1–0, 0–2)
Seattle: Jordan Eberle (2).
New York: Chris Kreider (7), Adam Fox (2), Barclay Goodrow (3).

Carolina Hurricanes – Arizona Coyotes 2–1 (0–1, 1–0, 1–0)