Marc André Gragnani och Tom Nilsson.
Foto: Bildbyrån
SHL

Åtta spelare skadade – nu återvänder två i veckan

ANNONS

Djurgpården har haft åtta spelare på skadelistan.
Den här veckan återvänder backarna Marc-André Gragnani och Tom Nilsson.
– Inte bra att vi fått så pass många skador i början på en säsong, säger lagets fysioterapeut Christian Schumacher till lagets hemsida.

Skadelistan i Djurgårdens IF har växt sig lång och för tillfället är det nio spelare som saknas. Däremot kan lagets fysioterapeut Christian Schumacher nu meddela att flera av spelarna är på väg tillbaka.

Tre spelare som missade dagens träning kommer vara spelklara under veckan. Peter Holland har varit borta sjuk, men beräknas vara tillbaka till imorgon. Tom Nilsson beräknas att vara tillbaka i spel mot Leksand på torsdag och Marc-André Gragnani förväntad att vara i spel imorgon mot Färjestad.

Utöver de tre räknar Djurgården med att Linus Videll, Marcus Högström och Sebastian Strandberg ska vara tillbaka efter landslagsuppehållet och spelklara den 18 november.

“HAR HAFT MÅNGA SKADOR”

Kvar på skadelistan står då Jacob Josefsson, Manuel Ågren och Pontus Johansson. Josefsson rehabar, men Schumacher bekräftar inte när han kan vara tillbaka i spel. Pontus Johansson förväntas vara tillbaka om två till fyra veckor och Ågren beräknas missa resten av säsongen.

– Rent övergripande har vi haft många skador, något som det finns olika anledningar till. Ibland kommer skador som ett kluster och det är naturligtvis inte bra att vi fått så pass många skador i början på en säsong. Det är något som vi självklart kommer att analysera, säger Schumacher till Djurgårdens hemsida.


TV: Djurgården känns som ett kvallag.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL