Chris DeSousa gör succé i Tyskland.
Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån
Europa

Chris DeSousas succé i Tyskland – toppar poängligan

ANNONS

Chris DeSousa lämnade Luleå i våras för spel i tyska Wolfsburg.
Där frodas kanadensaren just nu – och leder poängligan efter 15 spelade matcher.

Dagen efter att Luleå blivit utslagna av Skellefteå i SM-slutspelet så meddelade klubben att kanadensaren Chris DeSousa inte skulle bli kvar i klubben.

Ny klubbadress blev istället Wolfsburg i den tyska ligan – och där har 31-åringen gått från klarhet till klarhet under hösten. I helgen stod DeSousa för två nya poäng när Wolfsburg förlorade mot Ingolstadt, vilka var hans tolfte poäng på de sju senaste matcherna.

Därmed toppar DeSousa poängligan i Tyskland med sina 21 poäng på 15 matcher. Noterbart är också att 13 av dessa poäng är mål, vilket gör att han även toppar ligans skytteliga.

DeSousa blev snabbt populär under sin tid i Luleå, då han under en period hamnade i ett rejält målstim med mål i sex raka matcher för Luleå. Därefter hamnade han i en måltorka modell större (25 matcher) innan han återigen hittade nätet två gånger om i kvartsfinalserien mot Skellefteå.

Poängbäste svensk i den tyska ligan är veteranen Andreas Thuresson med sina tolv poäng (6+6) på 14 matcher för Köln. Joacim Eriksson är, liksom förra säsongen, med i toppen när det kommer till målvaktsligan i Tyskland. Den här säsongen står han noterad för en räddningsprocent på 92,7 procent efter 15 spelade matcher, vilket ger honom en tredjeplats i ligan bland de målvakter som spelat över tio matcher.


TV: SHL:s bästa veteran

Den här artikeln handlar om: