70-TALETS DOMINANTER. Dan Söderström, Mats Åhlberg och Dan Labraaten var Leksands stora anfallshot under 70-talet.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Old School Hockey

Leksands superkedja återförenad – 40 år senare: ”Vi själva som styrde hur vi ville spela”

De dominerade de svenska isarna under 1970-talets mitt. 2015 lyckades hockeysverige.se återförena Leksands superkedja med Dan Söderström, Mats Åhlberg och Dan Laabraten igen. Resultatet blev ett långt samtal om framför allt skillnaderna mellan dåtidens och dagens ishockey.
– Tittar du i dag så är det spelare som alltid hamnar i ett hörn och aldrig kommer ur det samtidigt har ingen har en aning om vad han ska göra. Det är helt enkelt många dåliga spelare i SHL, säger Mats Åhlberg.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)
När man pratar de bästa kedjorna i SHL under modern tid är det att halka in på ”Jönssonligan” i Färjestad, med Jörgen Jönsson som center mellan Peter Nordström och Pelle Prestberg, ”Smurfkedjan” i Brynäs med Ove Molin, Anders Gozzi och Peter Larsson eller kanske HV71:s fruktade förstakedja

LÄS VIDARE SOM MEDLEM

Logga in som medlem för att fortsätta läsa - helt gratis

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta läsa den här artikeln.
Du kan när som helst köpa till en Plus-prenumeration.

Den här artikeln handlar om: