Modo vann mot Timrå

Tungt för Timrå – Modo bröt fina vinstsviten

Timrå har haft en stark period i J18 Region norr herr och inför matchen borta mot Modo hade laget tagit fem raka segrar. På söndagen tog det stopp och matchen i Hägglunds Arena slutade 6-5 (2-1, 1-2, 2-2, 1-0) efter förlängning. Det var första förlusten i serien för Timrå.

– Sur torsk i förlängning där vi vänt till 5-5 sent i tredje. En konstig match där vi inte riktigt kuggar i och blir hårt straffade av Modo. Skönt med chans till revansch på söndag hemma i NHC, kommenterade Timrås tränare Martin Nilsson.

Hampus Nilsson blev matchhjälte med sitt avgörande 6-5-mål 1.28 i förlängningen.

Modo startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 3.25 slog Tobias Oskarsson till framspelad av David Kihl och Linus Lindgren.

Timrå kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 4.56 nätade Hugo Bergendal på pass av Lukas Kax och Erik Nordlander.

Modo tog ledningen på nytt efter 12.38, genom Linus Sjöqvist assisterad av Eric Appeltofft.

Efter 8.21 i andra perioden nätade Elias Hallin, på pass av Viggo Friberg och ökade ledningen för Modo.

Timrås Alexander Zetterberg gjorde 3-2 efter 8.50 på pass av Hugo Bergendal.

Efter 15.28 slog Carl Jacobson till, framspelad av Frans Westberg-Gren och William Lindgren och kvitterade för Timrå.

7.52 in i tredje perioden nätade Timrås Carl Jacobson ännu en gång på pass av Erik Nordlander och gav Timrå ledningen.

8.39 in i perioden slog Modos Nils Pettersson till framspelad av Vidar Blixt och Axel Löfgren och kvitterade för Modo.

Efter 8.53 slog Tobias Oskarsson till åter igen på pass av Elias Hallin och David Kihl och gav Modo ledningen.

Timrå kvitterade till 5-5 med 33 sekunder kvar att spela genom Melker Wiström framspelad av Carl Jacobson och Leon Badla.

I förlängningen tog det 1.28 innan Modo avgjorde till 6-5. Matchvinnare för hemmalaget blev Hampus Nilsson, framspelad av Anton Boström och Axel Löfgren.

Carl Jacobson gjorde två mål för Timrå och totalt tre poäng.

Resultatet innebär att Modo ligger kvar på sjätte plats och Timrå toppar tabellen.

I nästa match, lördag 23 oktober, har Modo AIK Härnösand borta i Högslättens Ishall 16.00, medan Timrå spelar hemma mot Ö-vik Hockey J18 14.30.

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL