Kasimir Kaskisuo och Patrik Norén blev matchhjältar för Leksand.

Leksandsmålvakten håller första nollan – förlänger segersviten

Leksands fina formtopp fortsätter – efter 2-0 hemma mot Örebro har de nu sex raka vinster.
Matchhjältar blev Patrik Norén, som blev tvåmålsskytt, och Kasimir Kaskisuo, som höll nollan för första gången i SHL.

Det blev en målsnål historia mellan Leksand och Örebro i Tegera Arena under lördagseftermiddagen då det var två lag med skickliga målvakter.

Både Kasimir Kaskisuo och Jhonas Enroth stod för starka matcher och såg till att hålla nere siffrorna i matchen.

Det skulle dröja ända till den 32:e minuten innan nollan spräcktes i matchen då Patrik Norén skickade in pucken mellan benen på Enroth.

ETT MÅL I FJOL – TVÅ I DAG

Resten av matchen blev sedan en ställningskamp med flera tuffa situationer och kampmoment. Leksand hade övertaget under stora delar av andra och tredje perioden men hade svårigheter att få in pucken och utöka ledningen.

13 minuter in i den tredje perioden kom dock 2-0 för Leksand efter massivt tryck. Återigen var det Patrik Norén som blev målskytt då han pangade in pucken i nät.

I fjol gjorde Norén endast ett mål på 52 omgångar men nu gjorde han alltså två mål i en och samma match för att skjuta segern till hemmalaget.

Kasimir Kaskisuo räddade alla 26 skott han fick på sig över de 60 minuterna och kunde därmed hålla sin första nolla i Leksandströjan.

2-0-vinsten innebär att Leksand nu har sex raka segrar och fortsätter därmed sitt lyft i SHL-tabellen.

Leksand – Örebro 2–0 (0-0,1-0,1-0)

Leksand: Patrik Norén 2.