Djurgården tog första trepoängaren på över en månad.

Efterlängtad seger för Djurgården – bryter långa förlustsviten

Efter sju raka förluster fick Djurgården äntligen jubla igen under lördagskvällen.
Detta efter att de lyckats vinna med 5-2 borta mot Timrå.

Det har varit väldigt tungt för Barry Smith och hans mannar i Djurgården den senaste tiden då de har förlorat sju raka matcher och legat sist i SHL den senaste tiden.

Men under lördagskvällen bröts slutligen den trenden då DIF lyckades vinna borta mot Timrå med 5-2.

Det var en händelserik förstaperiod där Timrå först fick två mål bortdömda innan de lyckades ta ledningen genom Nolan Zajac men bortalaget kvitterade snabbt genom Filip Cederqvist

Bara dryga minuten efter 1-1 återtog dock Timrå sin ledning då Sebastian Hartmann satte 2-1-målet. Djurgården utnyttjade dock sina chanser och bara några minuter senare hade de vänt till ledning med 3-2 då Linus Arnesson och Linus Andersson gjorde mål. Fem mål gjordes alltså inom loppet av sex minuter i den första perioden.

– Det är hela havet stormar där ute, sade Filip Cederqvist i C More efter första perioden och fortsatte:
– Det är för dåligt av oss. Vi måste steppa upp. Skönt att vi leder så klart, men vi måste få ner pucken och göra det lite jobbigare för dem.

FÖRSTA SEGERN PÅ EN MÅNAD

I den andra perioden tog Timrå över spelet och hade flest målchanser – men det var Djurgården som gjorde målet då Linus Andersson prickade in sitt andra för matchen och 4-2 till stockholmarna.

Djurgården lyckades sedan, mycket tack vare målvakten Mantas Armalis, hålla undan och vinna matchen med 5-2 efter att Marcus Sörensen gjort mål i tom kasse. Det var deras första seger sedan 18 september då de vann med 3-2 efter förlängning mot Brynäs.

I och med resultatet lyfter Djurgården från jumboplatsen medan Timrå trillar ner och numera ligger sist. Det är dock värt att notera att Djurgården har två matcher fler spelade hittills.

Timrå – Djurgården 2–5 (2-3,0-1,0-1)

Timrå: Nolan Zajac, Sebastian Hartmann.
Djurgården: Linus Andersson 2, Filip Cederqvist, Linus Arnesson, Marcus Sörensen.

TV: Tre Perioder om Djurgårdens kris