Slog legendarens rekord – nu kan han bli historisk även i Sverige.
HockeyAllsvenskan

AIK:s Dalibor Dvorsky är en av världens största talanger: "Svenska folket tog mig in på ett fint sätt"

År 2013 kom en åttaårig pojke från Zvolen, Slovakien, till Stockholm med ett enda syfte: att spela ishockey. Dalibor Dvorsky har nu vid 16 års ålder redan etablerat sig som en av J20-seriens bästa spelare.


SOLNA (HOCKEYSVERIGE.SE)


Det tog ett tag.

 

Men nu har Slovakien fått fram sin gyllene generation av ishockeyspelare. Där vi kanske hittar den största av alla deras talanger i Sverige och AIK. 


År 2013 kom en åttaårig pojke från Zvolen, Slovakien, till Stockholm med ett enda syfte: att spela ishockey. Föräldrarna såg att det fanns något och ville ge sin son bästa möjliga chans att jaga proffskarriären. 

– Det var en stor uppoffring av dem och jag är glad att de gjorde det. Jag hoppas att jag kan återgälda det, säger Dalibor Dvorsky till hockeysverige.se.


Efter åtta år i Sverige har den unge talangen, som talar flytande svenska, hittat ett andra hem. 

– Jag kommer ihåg att det svenska folket tog mig in på ett fint sätt. Lagkamraterna och deras föräldrar var väldigt snälla mot mig från början så ja

LÄS VIDARE SOM MEDLEM

Logga in som medlem för att fortsätta läsa - helt gratis

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta läsa den här artikeln.
Du kan när som helst köpa till en Plus-prenumeration.

Den här artikeln handlar om:
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten