Leksands jättekross – körde över Timrå

Leksand stod för en rejäl urladdning under lördagseftermiddagen.
De vann nämligen med hela 8-3 borta mot Timrå.

Det blev aldrig ens spännande mellan Timrå och Leksand under lördagseftermiddagen.

Bortalaget från Dalarna tog ledningen med 1-0 tidigt i matchen då Nils Åman styrde in pucken. Timrås Viktor Lodin fick därefter ett matchstraff och Leksand kunde då sätta 2-0 i powerplay efter mål av Oskar Lang.

I början av den andra perioden såg Timrå ut att komma tillbaka in i matchen då Robin Hanzl reducerade med sitt första mål i Timråtröjan.

Leksand kunde dock dra ifrån efter 1-2-målet då Carter CamperJustin Kloos och Patrik Zackrisson sköt tre mål på sju minuter för att gå upp till en 5-1-ledning. Per Svensson fick in en reducering innan andra periodens slut men det hjälpte föga.

I den tredje perioden fortsatte LIF:s dominans då Carter Ashton sköt ett mål och Max Veronneau prickade in två fullträffar för att gå upp till hela 2-8.

Timrå fick sedan in ett tröstmål genom Sebastian Hartmann och ställningen blev då 3-8.

Det var de nordamerikanska stjärnorna som levererade för Leksand då Matt Caito stod för fyra assist, Max Veronneau 2+1 och Carter Camper 1+2.

Timrå – Leksand 3–8 (0-2,2-3,0-3)

Timrå: Robin Hanzl, Per Svensson, Sebastian Hartmann.
Leksand: Max Veronneau 2, Nils Åman, Oskar Lang, Carter Camper, Justin Kloos, Patrik Zackrisson, Carter Ashton.

TV: Oliver Ekman Larsson om flytten till Vancouver