Jens Olsson och Karl Henriksson.

Frölunda vann rivalmötet – efter förlängningsavgörande

Frölundas väg till seger mot Färjestad hemma i SHL blev allt annat än enkel. Stor matchhjälte i förlängningen blev Karl Henriksson som stod för det avgörande målet.

Frölunda har nu fyra raka segrar.

Frölunda startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 25 sekunder slog Max Friberg till framspelad av Christian Folin och Simon Edvinsson.

Laget ökade också ledningen till 2-0 genom Ryan Lasch assisterad av Joel Lundqvist.

Efter 11.01 i första perioden nätade Linus Johansson, på pass av Victor Ejdsell och Per Åslund och reducerade åt Färjestad.

Frölunda ökade ledningen till 3-1 efter 15.39, genom Jens Olsson på pass av Jan Mursak.

Färjestads Michael Lindqvist  gjorde 3-2 efter 17.59 framspelad avJoakim Nygård och Marcus Nilsson.

Frölunda inledde andra perioden med att göra 4-2 genom Jan Mursak  innan Färjestad svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Marcus Nilsson för framspelad av Michael Lindqvist och Albert Johansson efter 10.15.

I slutminuterna var det dock Frölunda som tog greppet. Joel Lundqvist gjorde matchavgörande 5-4 efter 19.35, på pass av Max Friberg och Filip Johansson. 6.03 in i tredje perioden nätade Färjestads Daniel Viksten framspelad av Joel Nyström och kvitterade för Färjestad. I förlängningen tog det 2.02 innan Frölunda avgjorde till 6-5. Matchvinnare för hemmalaget blev Karl Henriksson, på pass av Michael Spacek och Jens Olsson.

För Färjestad gör resultatet att man nu ligger på åttonde plats i tabellen, medan Frölunda är på andra plats.

I nästa match möter Frölunda Djurgården borta och Färjestad möter Brynäs borta. Båda matcherna spelas lördag 9 oktober 15.15.