Leland Irving.
Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån
Nyhet

Uppgifter: Leland Irving lämnar Malmö för spel i Schweiz

ANNONS

Leland Irving plockades in som nödlösningsreserv hos Malmö och har inte fått spela någonting. 
Nu uppges han då lämna Malmö för att i stället skriva på för storklubben Lugano i Schweiz. Det rapporterar Corriere del Ticino.

Inför årets säsong skrev Malmö Redhawks ett korttidskontrakt med Leland Irving för att täcka upp då Oscar Alsenfelt skulle missa säsongsinledningen. 

Irving har nu spenderat en månad i Skåne utan att ha fått vakta kassen i en enda minut i SHL då Daniel Marmenlind har fått stå i alla Malmös matcher hittills. 

När Alsenfelt nu närmar sig comeback så kommer Irving att lämna klubben – och nu ser det ut att vara klart med en lösning för var kanadensaren hamnar i stället. 

Enligt den schweiziska sajten Corriere del Ticino vill nämligen HC Lugano i Schweiz plocka in Leland Irving då de behöver täcka upp efter skada på en av sina målvakter. 

33-årige Irving draftades i förstarundan av Calgary Flames 2006 och fick sedan vakta kassen i 13 NHL-matcher för Flames. Förutom sina få NHL-matcher har Irving också erfarenhet från 20 KHL-matcher, 241 AHL-matcher samt 90 matcher i finska Liiga. 

De tre senaste säsongerna har Leland Irving spenderat i italienska Bolzano.


TV: 
Den här artikeln handlar om: