Michelle Karvinen.
Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån
DamEttan

Michelle Karvinen klar för Malmö

ANNONS
Michelle Karvinen uppges vara klar för en återkomst till svensk hockey.
Det blir däremot inte spel i Luleå/MSSK i SDHL.
För hockeysverige.se bekräftar stjärnan att hon är klar för Malmö.

I somras meddelade Michelle Karvinen att hon inte skulle återvända till Luleå efter sin säsong med schweiziska Lugano. I stället föll klubbvalet på kinesiska KRS Vanke Rays, en klubb som nu har ett långt speluppehåll.

Medan Emma Nordin, som gick till samma klubb i somras, kopplats samman med en flytt tillbaka till Luleå/MSSK under den kinesiska klubbens speluppehåll ser det inte ut att bli något spel i den norrbottniska klubben för Karvinen.

Däremot blir spel i Sverige.

Enligt Sydsvenskan ska Michelle Karvinen vara klar för spel i DamEttan med Malmö Redhawks fram till årsskiftet och för hockeysverige.se bekräftar den finska landslagsstjärnan att hon ska spela med Malmö året ut. 

Efter OS i Peking kommer Karvinen sedan att återvända till KRS Vanke Rays.

Innan flytten till Lugano förra säsongen hade Karvinen spelat fem säsonger med Luleå/MSSK i SDHL. Under dessa säsonger producerade den finska stjärnan inte mindre än 314 poäng (141+173) på 152 matcher, vilket innebar att hon snittade över två poäng (2,07) per match i ligan.TV: Michelle Löwenhielm tillbaka på mammas gata

Den här artikeln handlar om: