Zac Rinaldo.
Foto: Richard A. Whittaker/Icon Sportswire
NHL

Stängs ute av klubben – efter vaccinbeslutet

ANNONS
Columbus Blue Jackets stängde ute nyförvärvet Zac Rinaldo från träningslägret då han inte vill vaccinera sig.
Planen var att skicka honom till AHL-laget i Cleveland, men inte heller där är Rinaldo nu välkommen.

Dagarna innan Columbus Blue Jackets drog igång det säsongsförberedande träningslägret meddelade klubben att nyförvärvet Zac Rinaldo inte skulle få delta på träningslägret.

Anledningen var att Rinaldo inte tagit vaccin mot covid-19. Därför skickades han istället direkt till klubbens farmarlag Cleveland Monsters i AHL, men inte heller där är han nu välkommen.

– Vår ställning som organisation har varit väldigt tydlig när det kommer till att säkerställa hälsan och säkerheten för våra spelare, tränare, personal och fans, säger general managern Jarmo Kekäläinen i ett uttalande på klubbens hemsida.
– Med tanke på den påverkan covid-19 fortfarande har i vårt samhälle så tror vi att det är bäst att Zac inte ansluter till Cleveland med tanke på hans vaccinationsstatus. Vi respekterar varje individs rätt att göra ett personligt val gällande att ta vaccinet eller inte, men vi har ett ansvar att göra vad som är bäst för organisationen. 

FÅR FULL LÖN  

Vidare berättar Kekkäläinen att Rinaldo kommer att få full lön under tiden som han inte är välkommen till varken Columbus eller Cleveland, men att forwarden är fri att söka nya utmaningar om han skulle vilja det.

Rinaldo kom till Columbus från Calgary Flames inför den här säsongen efter att han skrivit på ett ettårskontrakt värt 750 000 dollar vid NHL-spel samt 275 000 dollar vid spel i AHL, enligt CapFriendly.


TV: Columbus tränare vägrade ta vaccin – får sparken

Den här artikeln handlar om: