Petter Rönnqvist är inte orolig för Luleå.
Foto: Bildbyrån & Ronnie Rönnkvist (Montage)
Intervju

Petter Rönnqvist om Luleås svaga start

Luleå har fått en tuff start på SHL-säsongen och parkerar sist i tabellen efter fyra matcher.
Anledning till panik och oro uppe i Norrbotten?
Absolut inte, menar C Mores expert Petter Rönnqvist.
– Spelmässigt tycker inte jag att det finns så mycket att oroa sig över, säger han till hockeysverige.se.

Att Luleå skulle ligga sist efter fyra spelade matcher var det nog få som trodde inför säsongen. Det skall dock med kraft understrykas att det bara är just fyra spelade matcher för Luleås del. Andra lag har spelat både fem och sex matcher. Trots allt är det ett faktum att norrbottningarna bara vunnit en av matcherna.

En som tycker att Luleå inte behöver känna någon som helst oro ännu är C Mores expert Petter Rönnqvist.

– Resultatmässigt är jag såklart förvånad över Luleås inledning av säsongen, men tittar jag spelmässigt så gjorde dom en bra match inledningsvis mot Linköping. Om jag ska vara riktigt ärlig så fick dom en tuff match mot Frölunda på bortaplan. Ett Frölunda som var lite pressat, men var och riktigt bra. Det var ändå en jämn match, säger Petter Rönnqvist till hockeysverige.se och fortsätter:
– I tredje matchen (mot Örebro) var det (Jhonas) Enroth som stoppade Luleå. Om jag tittar på prestationen tycker jag inte att Luleå behöver vara ett dugg oroliga efter tre matcher.

Petter Rönnqvist.

Petter Rönnqvist. Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån


"ETT BOTTENNAPP MOT TIMRÅ"  

Men…

– Däremot i torsdags var det ett bakslag och Luleå hade inte något bra spel. Där kanske dom kan känner ”okej, vart är vi på väg?” och vill nog få i gång laget och resultaten med sig.
– Allt är i sin linda och för att återknyta till det jag sa inledningsvis så är inte resultatet bra, men spelmässigt tycker inte jag att det finns så mycket att oroa sig över. Däremot gjorde Luleå ett bottennapp mot Timrå.

Kan du se någonting i själva spelet som ännu inte kuggat i?
– Klart att mot Timrå var det slarv med passningarna och jag tycker inte att dom var riktigt där. Mot Örebro… Att dom inte vinner den matchen stavas Enroth. Det kan hända.
– Förra säsongen i januari hade Luleå fyra matcher på raken som dom förlorade, åtta på raken precis innan slutspelet. Det händer. Luleå var ändå helt okej förra säsongen, men händer det i början så blir det alltid stort.

Luleå har stärkt upp inför säsongen med bland andra poängmaskinen och hockeyartisten Linus Omark. På inledande fyra matcherna har han svarat för ett mål och totalt tre poäng.

– Även om Luleå förlorade mot Timrå och gjorde, enligt mig, den sämsta matchen spelmässigt av dom fyra inledande så tycker jag att det som var positivt var förstakedjan. Luleå ledde med 3–1 och då såg det verkligen ljust ut. Det får Luleå ta med sig.
– Jag tror det är jätteviktigt att (Brendan) Shinnimin, (Linus) Fröberg och (Linus) Omark, allihop fick göra mål och poäng.

Linus Omark.

Linus Omark. Foto: Bildbyrån/Simon Eliasson

"HAN KOMMER KOMMA ÖVER TILL NHL"  

Hur ser du på Jesper Wallstedt och Joel Lassinanttis målvaktsspel så här långt?
– Wallstedt har varit bra även om han fick stå dom två första förlusterna. Samtidigt är (Joel) Lassinantti som en gud där upp. Även om Wallstedt kommer bli hur bra som helst så blir det ett enormt tryck på honom om man inte vinner.
– Nu var matchen mot Timrå Lassinanttis första match sedan han kommit tillbaka. Han var inte 100 i den matchen.

Jesper Wallstedt är ännu bara 18 år och draftad av Minnesota, vilken potential ser du i honom?
– Hans framtid är redan utstakad och kommer få spela sina matcher. Däremot tror jag det blir tufft för honom att ta en förstaspade av Lassinantti.
– Wallstedt kommer få komma över till Nordamerika, för så pass bra är han. Han har storleken, lugnet och utvecklas uppe i Luleå hela tiden eftersom dom har bra målvaktstränare där uppe.
– Han kommer komma över till NHL. Sedan är det upp till honom själv hur långt han kan gå där. Det gäller att ha lite flyt också, men han har potential att kunna bli en världsmålvakt.

Jesper Wallstedt.

Jesper Wallstedt. Foto: Ronnie Rönnkvist


Vilka ser du annars som klivit fram i Luleå så här långt?
– Man ska veta att Luleå har ett bra lag och tittar man på en spelare som (Julius) Honka så tror jag att han kommer bli riktigt bra. Det är en bra back dom har i honom.
– Omark kommer att prestera. Det är inget snack om saken. Det känns nästan som han har en lite för stor press på sig själv, men det kommer lossna, vilket vi sa i studion i torsdags. Jag tror det var oerhört viktigt för honom att få göra det där målet även om det var på straff.
– Man ser redan att Shinnimin också kommer vara jättenyttig för Luleå. Jag gillar den värvningen, att man inte lägger någon prestige i att han varit Luleås hatobjekt i många år, säger Petter Rönnqvist med ett skratt och fortsätter:
– Luleå är stora nog att se vad han kan bidra med. Shinnimin har varit, tycker jag om man ser det offensivt inledningsvis, riktigt vass för Luleå. Sedan är även (Konstantin) Komarek intressant.

Brendan Shinnimin.

Brendan Shinnimin. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån


Om Luleå förlorar även mot Oskarshamn idag, ska Luleå börja känna lite oro över tabelläge och prestation då?
– Nu vet vi alla hur det gick för HV71 förra säsongen, men nej… Skulle dom förlora mot Oskarshamn så skulle i alla fall inte jag känna någon oro för Luleå.
– Luleå har ett alldeles för bra lag både på pappret och vad dom har presterat hittills. Då sitter det bara i skallarna. Lyssna på ”Bulan” (Thomas Berglund) och ledarstaben och jobba vidare. Hittills har inte Luleå haft något riktigt bottennapp.
– Mot Timrå var det, som sagt var, slarvigt och jag tycker inte att dom var riktigt där. Tittar vi på första tre matcherna är det två förluster och en vinst. Samtidigt tycker jag att dom spelmässigt borde vunnit mot Örebro lätt. Så oroliga? Nej, det tycker jag inte att dom ska behöva vara.


Studio Oddset Hockey Weekend: Därför är Brynäs bättre i år

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten