Simon Önerud fick jubla framför hemmapubliken.
HockeyAllsvenskan

HV71 vann toppmötet – efter kaptenens måldubbel

HV71 har fått en drömstart på den hockeyallsvenska säsongen.
Efter premiärsegern mot AIK kunde Jönköpingslaget i kväll besegra den tippade toppkonkurrenten Västerås med 4–1.

Simon Önerud agerade segerorganisatör för HV71 när han först inledde matchens målskytte endast en dryg minut in i matchen, innan samme Önerud stängde mötet med Västerås med sitt 4–1-mål i tom målbur två minuter från slutet.

HV71 stod för sitt segerryck i den andra perioden, där man kunde gå ifrån till en 3–0-ledning efter mål av nyförvärven Måns Lindbäck och Alexander Ytterell. Önerud stod för en assist på Ytterells 3–0-mål, vilket innebar att kaptenen noterades för totalt tre poäng i matchen.

Efter två spelade matcher har HV71 skrapat ihop sex av sex möjliga poäng och placerar sig för tillfället på en andraplats bakom Björklöven.

***

Björklöven å sin sida vann kvällens hemmapremiär mot Kristianstad med 6–3. Umeålaget stod för två mål i varje period i en match där både Alexander Wiklund och Felix Girard stod för tre poäng vardera för hemmalaget.

***

I Mora gav AIK ett riktigt styrkebesked, då man tämligen enkelt kunde städa av hemmalaget med klara 5–1. Anton Holm blev tvåmålsskytt för gästerna, medan nyförvärvet Pavel Khomchenko stod för 34 räddningar på 35 skott i AIK-kassen.

***

Södertälje studsade tillbaka efter premiärdebaclet mot Björklöven (2–10). Trots en jobbig start med underläge efter sex minuters spel kunde SSK vända och vinna matchen mot Troja-Ljungby med 4–1, sedan nyförvärvet Brett Pollock blivit tvåmålsskytt i matchen. Pollock stod även för en assist i 4–1-segern.

***

Almtuna är alltjämt obesegrade i Hockeyallsvenskan efter två spelade omgångar, då man under onsdagskvällen tog en 5–4-seger borta mot Vita Hästen.

Stor matchvinnare för Uppsalalaget blev Johan Eriksson, som med endast nio sekunder kvar att spela av matchen prickade in 5–4-målet i spel i numerärt överläge. Almtuna ligger därmed på en fjärdeplats i tabellen efter två spelade omgångar, medan Vita Hästen placerar sig på en tiondeplats.

TV: Studio Oddset Hockey: Arenorna med bäst publiktryck i Sverige