Ludwig Blomstrand.
Intervju

Ludwig Blomstrand: "Som spelare vill man inte ringa och tjata sig till ett kontrakt"

På bara tre hela säsonger har Ludwig Blomstrand byggt upp starka känslor för Södertälje SK. När säsongen avslutades i våras blev det däremot ingen förlängning och 28-åringen fick därmed vända blicken åt annat håll.

ANNONS

Den 12 mars 2021 tog Södertälje emot Kristianstad i Scaniarinken och det blev en drömöppning för hemmalaget som tidigt gick upp i tvåmålsledning. Euforin skulle däremot inte hålla i sig särskilt länge. 

Lagets forward och målkung Ludwig Blomstrand föll när han jagade hemåt och kraschade otäckt, med huvudet först, in i egen målbur. Matchen avbröts och den då nyblivne 28-åringen fördes med ambulans till sjukhus.

Efter den otäcka händelsen blev det inget mer spel på hela säsongen för Blomstrand, som inte bara led av värk från olyckan.

– Jag fick en kraftig hjärnskakning av smällen och hipp som happ var jag tvungen att operera blindtarmen också då den sprack. Allting kom på en och samma gång så det var väldigt tråkigt att jag inte kunde vara med i slutspelet. Man hade gnuggat hela säsongen sedan

LÄS VIDARE SOM MEDLEM

Logga in som medlem för att fortsätta läsa - helt gratis

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta läsa den här artikeln.
Du kan när som helst köpa till en Plus-prenumeration.

Den här artikeln handlar om: