Europa

Andreas Thuresson sköt första målet i Kölner Haie

Andreas Thuresson sköt 17 mål på 38 matcher den gångna säsongen.
Inför den här säsongen bytte han Schwenninger Wild Wings mot Kölner Haie – och nu har han presenterat sig i målprotokollet även i Köln-klubben.

I sin andra match med Köln lyckades Andreas Thuresson hitta rätt då han i den andra perioden lyckades kvittera matchen till 3–3 i spel fem mot fyra. Med ett distinkt direktskott överlistade den svenske skarpskytten Danny aus den Birken i Red Bull München-målet och utjämnade matchen.

Dessförinnan hade Thuresson även spelat fram Moritz Müller till dennes 1–0-mål tidigt i den andra perioden. De två poängen var Thuressons första för säsongen.

München vann till slut matchen med 6–4.

Thuresson anslöt till Kölner Haie i mitten av maj efter en framgångsrik fjolårssäsong i ligakonkurrenten Schwenninger Wild Wings. Med sina 37 poäng, varav 17 mål, på 39 matcher blev svensken intern poängligavinnare i Wild Wings innan han valde att fortsätta sitt utlandsäventyr i Köln.

***

Victor Svensson blev målskytt för andra matchen i rad när hans Düsseldorf besegrade Augsburg med 5–3 på hemmais. Den 31-årige centern, som spelat allsvensk hockey med Malmö och Oskarshamn, noterades för 1–0-målet i mitten av den andra perioden.

Svensson gör sin tredje säsong i Düsseldorf-tröjan. Förra säsongen stod för fem poäng på 23 matcher, en notering han är på god väg att slå denna säsong med sina tre poäng (2+1) på de två inledande matcherna.

***

I Grizzlys Wolfsburgs 6–3-seger över Krefeld stod den förre Luleåspelaren Chris DeSousa för ett hattrick samt en passningspoäng för sitt Wolfsburg. 30-åringen toppar poängligan i DEL med sina fem poäng på de två inledande matcherna.

En annan Sverige-bekanting, Trevor Mingoia, stod för fyra assist i matchen.

TV: Lagen som gör upp om SM-guldet