Mora IK-fans i Smidjegrav Arena
Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Smidjegrav behåller namnet – tack vare insamling

ANNONS
Den klassiska ishockeyhallen i Mora får behålla det tidlösa namnet Smidjegrav Arena. Det efter en insamling där privatpersoner och företag har chippat in. 

Fram till åtminstone 2024 kommer vi att fortsätta säga att Mora IK spelar sina hemmamatcher i Smidjegrav Arena. I folkmun har namnet Smidjegrav alltid legat nära tillhands. Det eftersom arenan är byggd på en plats med samma namn. 

– Vi tycker att engagemanget i Mora för att bevara namnet Smidjegrav Arena är fantastiskt. Självklart vill vi bidra till att bevara namnet de kommande tre åren, säger Patrick Arcidiacono, VD Wibe Group till Mora IK:s hemsida. 

Wibe Group gick in och betalda halva summan som krävdes för att få ha kvar namnet. Bolaget är ett av många företag och privatpersoner som gick in och sponsrade namnbytet. 

– Det här är ett erbjudande man inte kan tacka nej till. Självklart kommer Wibe Group också få sitt namn med på Arena-skyltarna och alla andra som bidragit genom att köpa andelar kommer få namnet graverat i entrén på Smidjegrav Arena, säger Mora IK:s klubbdirektör Peter Hermodsson till klubbens hemsida. 

FAKTA: 

SÅ HAR MORA IK:s HEMMAPLAN KALLATS GENOM ÅREN:

1967 – 2004: Mora Ishall

2004 – 2015: FM Mattsson Arena

2015 – 2017: Smidjegrav Arena

2017 – 2020: Jalas Arena

2020 – ? : Smidjegrav Arena

Arenan har förutom att vara hem till Mora IK innehavt ett JVM i ishockey, tillsammans med dåvarande Ejendals Arena i Leksand. Det var år 2007. 


TV: Linus Ullmark om valet av Boston Bruins 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL