Sök
Madelen Haug Hansen.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Intervju

”Att jag trivs är viktigt för att jag ska kunna spela en bra hockey”

Madelen Haug Hansen flyttade till Linköping 2012 och därefter har norskan blivit LHC trogen. 
I morgon går hon in på sin tionde raka säsong i "Cluben".
– Jag anser att jag har blivit en Linköpingsbo, säger 28-åringen till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (Hockeysverige.se)

Madelen Haug Hansen kom till Sverige och Linköping 2012. Redan säsongen 2009/10 var hon över till Örnsköldsvik för att spela med MoDo ett par matcher, men återvände efter den säsongen till Sparta i Sarpsborg. 2011 kom hon med i norska landslaget första gången. Nu låter det som att Haug Hansen är i princip hur gammal som helst, men i augusti fyllde hon bara 28 år.

Vad är det som driver henne att säsong efter säsong stå på startlinjen då en ny försäsong väntar? Hockeysverige.se träffade Madelen Haug Hansen på SDHL:s upptaktsträff och ställde bland annat den frågan till henne.

– Det blir min tionde säsong i Linköping nu och jag är en av dom som tycker sommarträningen är lite kul, säger Haug Hansen med ett leende och fortsätter:
– Jag trivs med den fasen av träningen också. Det som varit bra i Linköping senaste åren är att vi är en rätt stor grupp som håller till i staden året om, en grupp som driver på och pushar varandra.

Är du träningsnarkoman?
– Ja, jag tycker om att träna, absolut. Jag har blivit bättre med åren att ta vilan man behöver. Inte bara träna för träningens skulle. Det måste vara ett syfte med den och finnas en plan.

Du har blivit klokare med åren låter det som?
– (Skratt) Jag har väl det.

En regnig dag i Linköping, vad är det jobbigaste med att åka till en sådan försäsongsträning?
– Löparbanan på en regnig och blåsig dag blir såklart lite extra kämpigt. Då gynnas man av den här stora gruppen som tränar tillsammans, att man inte tränar själv utan är 15-20 stycken som gör det tillsammans.
– Då blir det en karaktär-grej man bygger i med laget. Man ser att alla jobbar hårt varje dag och vi hjälps åt dom här regniga dagarna.

  

Om du ser till din försäsongsträning 2012 och jämför med den du kör 2021, vad skiljer?
– Det är jättemycket som skiljer såklart, hur man tänker… När jag var yngre blev det mer att jag bara körde och inte lyssnade på kroppen.
– Nu när jag blivit äldre har det blivit viktigare att lyssna på den, skador jag varit igenom… Man får anpassa träningen lite. Jag på 28 år ska inte köra det samma som en på 15 år eftersom vi är i olika faser av karriären. Jag har lärt känna min kropp, vad jag behöver och hur jag ska få ut mitt bästa.

Madelen Haug Hansen har blivit LHC trogen genom åren.

Madelen Haug Hansen har blivit LHC trogen genom åren. Foto: Ronnie Rönnkvist


”TRIVS MED LAGET OCH LIVET UTANFÖR”  

Förutom det korta inhoppet i MoDo 2010 har Madelen Haug Hansen alltid spelat för Linköping, en klubb som har betytt en hel del för henne genom åren.

– Den har betytt jättemycket. Jag anser att jag har blivit en Linköpingsbo. I Sverige är Linköping hemma, säger Haug Hansen med en hel del östgötska i den norska brytningen.
– Ja, det blir så. Jag har jobbat som lärare och varit mycket runt barn där östgötskan kommer fram. Då kommer den fram hos mig också. Det blir att jag blandar ihop svenska från lite olika delar av landet.

  

Har det funnits möjlighet för dig att byta klubb under åren?
– Tanken har kommit ibland, men jag trivs med laget och livet utanför. Jag har det väldigt bra. Det är inte jättemycket pengar som skiljer mellan klubbarna inom damhockeyn så det är inte så att jag hade blivit ett heltidsproffs någon annanstans.
– Jag värdesätter allt runt om också, att jag trivs där är viktigt för att jag ska kunna spela en bra hockey.

Under sina tio år i Linköping har hon fått uppleva på nära håll hur klubbens satsning på damhockeyn utvecklats.

– Den har gått framåt, absolut. Bland annat märks det genom alla sponsorer som kommer in. Flera lägger vikt vid att sponsra både dam och herr. Det är inte så att man har ett damlag bara för att man måste.
– Nu har jag varit i Linköping väldigt länge så jag känner dom flesta som jobbar runt om och det finns en mer medvetenhet om laget idag. Media i och med att både laget och spelarna syns mer. Man försöker lyfta fler profiler och få fram förebilder för yngre tjejerna.
– Vi i SDHL-laget hade ett pass i veckan med alla flickspelare i klubben. Vi körde en timme, fikade och gick en tipspromenad. Helt enkelt umgicks så dom känner igen oss och vi dom när vi ses på hallen, försöka skapa mer relationer mellan flick- och damspelarna i klubben.

Du är lärare och pratar dig varm om att skapa relationer med yngre spelare i klubben, är ledarrollen något du kan tänka dig efter karriären som spelare är förbi?
– Mycket möjligt. Jag har själv varit och växt upp i det här och sett vad jag själv hade velat ha då jag var yngre. Tillexempel spelade jag bara med killar hemma i Norge.
– Allt beror på vart jag hamnar då hockeyn tar slut. Både i svensk och norsk damhockey vill man ha en bättre grund från början, mer istider för barnen och bilda yngre lag så det finns ett tjejlag att gå in i då man börjar.

Madelen Haug Hansen (vänster) har blivit en förebild för de yngre spelarna – däribland Linnea Johansson.

Madelen Haug Hansen (vänster) har blivit en förebild för de yngre spelarna – däribland Linnea Johansson. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån


Upplever du att det finns ett stort intresse för laget på stan i Linköping?
– Jag skulle säga att det blir större och större. Det är fler som känner igen oss och vet vilka vi är. Då vi fick ta in publik och det gick lite sämre för herrarna så kom publiken till våra matcher. Det går uppåt, absolut.

”VI KAN UTMANA DE TOPPTIPPADE LAGEN”  

Finns det ett bra samarbete mellan herr och damlagen i Linköping?
– Ja, vi är en klubb, drar åt samma håll. Vi vill uppåt med både med damlaget efter vi varit lite sämre senaste åren.
– Sedan har jag såklart lite koll på herrarna och vill att dom ska komma ur den här bottenstriden så vi blir mer stabil som klubb såklart.

Vad ser du som målsättningen för SDHL-laget kommande säsong?
– Att kämpa om platserna högst upp med Brynäs som är stämplade som favoriter. Jag tycker att vi redan förra säsongen spelade en del av våra bästa matcher mot just Brynäs. Jag tror absolut vi kan utmana de topptippade lagen.
– En topp fyra i serien tror jag absolut vi kan komma på. Om vi sedan blir etta eller fyra vet jag inte, men vi vill skapa så bra förutsättningar som möjligt för slutspelet.

En kompis till dig har kommit tillbaka till Linköping, Andrea Dalen, vad tror du det betyder för lagets slagkraft?
– Jättemycket. Hon har mycket erfarenhet och är en naturlig ledare. Massor med mål gör hon också så vi får hoppas att hon tar ytterligare ett steg med miljöombyte och trivs hos oss, avslutar Madelen Haug Hansen.  


TV: Hanna Olsson kan se ljuset i slutet av tunneln

Matchrapporter: Straffar avgjorde när HV 71 vann mot Linköping Sydney Brodt gjorde två mål när Linköping vann mot Göteborg HC Formstarkt Luleå tog ännu en seger Modo fortsätter vara svårslaget – tog sjätte segern i rad Sydney Brodt matchhjälte när Linköping vann mot Leksand

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten