Gustav Olhaver.
Foto: Bildbyrån/Magnus Lejhall
HockeyAllsvenskan

Gustav Olhaver bröt käken på träning

ANNONS
Nyförvärvet Gustav Olhaver ska vara en av Kristianstads ledande spelare. På försäsongen kommer nu ett bakslag då han träffades av en puck i ansiktet och bröt käken, rapporterar Kristianstadsbladet

Inför säsongen värvade Kristianstad IK Gustav Olhaver från Tingsryds AIF. Den 24-årige forwarden från Ängelholm valde att vända hem till Skåne efter att ha varit på vift ett par år. 

Innan han ens hann debutera för sin nya klubb i tävlingssammanhang så åkte han på en skada. Det var på tisdagens träning som han blev träffad av en puck i ansiktet. Smällen tog så illa att käkbenet gick av. 

– Jättetråkigt är det. Både för honom och för oss. Men samtidigt är det ändå tursamt att det händer nu och inte om en månads tid. Men han kommer inte vara tillgänglig när serien startar, säger KIK-tränaren Mikael Chrintz-Gath till Kristianstadsbladet

Gustav Olhaver väntar på det riktiga genombrottet och hoppas att han kan visa vad han kan i en ny klubb. För två år sedan gjorde han tretton mål i Hockeyallsvenskan för Tingsryd och gick till Modo säsongen efter. Där fick han det inte riktigt att stämma utan han återvände till Småland efter bara 11 matcher i Örnsköldsvikslaget. 


TV: Tre allsvenska värvningar under radarn

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL