Guldtränaren Sune Bergman och guldskytten Johan Lindbom.
Bildbyrån
Nyhet

"Kung Sune" är död - blev 68 år

ANNONS
Svensk ishockey har blivit en profil fattigare. Sundsvalls Tidning skriver att tränarikonen Sune Bergman har gått bort.

Sune Bergman är död. Tränarikonen blev 68 år. Det är Sundsvalls Tidning som skriver att den profilstarke hockeymänniskan gick bort under veckan.

Bergman jobbade som tränare på hög nivå mellan 1988 och 2019. Hans sista tränaruppdrag blev i Vita Hästen, säsongen 18/19. Som allra mest förknippad är han dock med HV71, som han förde till ett sensationellt SM-guld 1995. Det var hans första år i klubben. Guldet var HV71:s första.

Bergman hade även många år i norsk hockey, och jobbade i Sverige för klubbar som Pantern, Sundsvall och Leksand. 1999 ledde han även Sverige till ett brons i hockey-VM.

Sune Bergman  sörjes närmast av sambo i Kramfors och sonen Nicklas Dyrén med familj i Sundsvall.

HV71 kommer ikväll att spela matchen mot Karlskoga med svarta armbindlar för att hedra minnet av den förre HV-tränaren, skriver klubben på sin hemsida.

– Sune var bestämd och tydlig med vad han ville, men hade också ett stort hjärta och brydde sig verkligen om oss spelare. En tränare som betytt mycket för HV71 och även mycket för mig personligen och jag minns honom med värme, säger Johan Lindbom, guldskytt 1995 och idag klubbdirektör i HV71.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL