Griffin Reinhart.
Foto: Jonas Brockmann/Eibner & UPI Photo/IMAGO
Nyhet

Griffin Reinhart klar för Belfast Giants

ANNONS
2012 draftades Griffin Reinhart som fyra av New York Islanders. 
Nu är den tidigare stortalangen klar för spel i den brittiska ligan då han har skrivit på för nordirländska Belfast Giants. 

I början av 2010-talet var Griffin Reinhart en av världens största backtalanger. 

Han var en stor och rejäl back som även kunde leverera offensivt vilket fick honom att vara en drömspelare för flera general managers i NHL. 

I NHL-draften 2012 valdes han därför som fjärde spelare av New York Islanders före andra backar som Morgan RiellyHampus LindholmMatt Dumba och Jacob Trouba

Reinhart, storebror till Florida Panthers-stjärnan Sam Reinhart, lyckades dock aldrig lika bra som de andra backarna som valdes i första rundan. 

Det blev tydligt ganska snabbt att Griffin Reinhart inte var tillräckligt skicklig i sin skridskoåkning för hålla måttet på NHL-nivån. Det blev därmed endast 37 matcher i NHL hos New York Islanders och Edmonton Oilers för den store backtalangen. 

Sedan 2019 har han spelat i Europa men i KHL lyckades han inte då det bara blev två poäng på 33 matcher. Inför den senaste säsongen skrev han på för Iserlohn Roosters i Tyskland och där gick det bättre med elva poäng på 22 matcher. 

Inför den kommande säsongen hade dock Griffin Reinhart fortfarande inte hittat någon ny klubbadress men under måndagskvällen hittade han slutligen en lösning. 

Twitter meddelar nämligen Belfast Giants i den brittiska ligan att de har kommit överens med Reinhart inför nästa säsong. 


TV: Oliver Ekman Larsson om trejden till Vancouver

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM