Jesperi Kotkaniemi.
Foto: David Kirouac/Icon Sportswire
NHL

Carolinas hämnd – försöker sno Montrealtalangen

ANNONS

För två år sedan gav Montreal Canadiens ett offer sheet till Carolinastjärnan Sebastian Aho. 
Nu hämnas Carolina Hurricanes genom att ge Montrealtalangen Jesperi Kotkaniemi ett offer sheet. 
– Han vill komma till Carolina och vill vara en del av vår grupp, säger general managern Don Waddell. 

En del saker glömmer man inte.

Det bevisar Carolina Hurricanes nu genom att erbjuda Montreals 21-årige finländare Jesperi Kotkaniemi ett offer sheet – två år efter att "Habs" gett Carolinas finländske stjärna Sebastian Aho ett offer sheet. Då matchade dock Carolina kontraktet för Aho. 

Då sade Montreals general manager Marc Bergevin följande: 

– Aho har accepterat vårt bud. Han vill komma till Montreal och vara en del av vår grupp med många unga spelare. Vi är stolta över vad vi gjort men måste nu vänta ett tag. 

På Carolinas hemsida säger "Canes" general manager Don Waddell nu så här: 

– Kotkaniemi har accepterat vårt bud. Han vill komma till Carolina och vara en del av den grupp som vi har här. Vi är stolta över vad vi gjort men måste nu vänta ett tag, säger Waddell och fortsätter: 
– Vi såg en sårbarhet hos Montreal och vi insåg att detta erbjudandet är den bästa chansen att få den här spelaren i nuläget. 

SINGING BONUS PÅ 20 DOLLAR  

Carolinas kontraktserbjudande till Kotkaniemi, som finländaren har accepterat, är ett kontrakt värt 6,1 miljoner dollar endast över den kommande säsongen. I kontraktet inkluderas även en signing bonus på 20 dollar (Sebastian Aho har tröjnummer 20 för Carolina). 

Kotkaniemi har precis gjort sin tredje säsong i NHL och gjorde 20 poäng på 56 matcher den gångna säsongen. Han är inte nödvändigtvis värd 6,1 miljoner dollar i lön jämfört med hur bra han är men Carolina lägger ett medvetet högt bud för att göra det svårare för Montreal att matcha budet. 

Montreal Canadiens har nu en vecka på sig att matcha budet – annars kommer Kotkaniemi flytta till Carolina. Ifall Montreal släpper Kotakniemi skulle de få ett förstarundelval samt ett tredjerundeval i kompensation utav Carolina. 

"Habs" ligger dock väldigt tätt mot lönetaket och kommer att behöva frigöra utrymme ifall de ska möjligheten att behålla den finländske centern. 


TV: Tre NHL-spelare att hålla ögonen på inför säsongen

Den här artikeln handlar om: