Andrej Svetjnikov.
Foto: James Guillory-USA TODAY Sports
NHL

Andrej Svetjnikov skriver åttaårskontrakt med Carolina Hurricanes

ANNONS
Carolina Hurricanes och Andrej Svetjnikov är överens om en kontraktsförlängning. 21-åringen har nu tecknat ett åttaårskontrakt med klubben värt 62 miljoner dollar, bekräftar klubben.

Flera stora NHL-talanger ska skriva sina första stora NHL-kontrakt den här sommaren. En av dem som nu fått det ur världen är Carolina Hurricanes forward Andrej Svetjnikov

Ryssen kom på torsdagen överens med sin klubb om ett åttaårskontrakt värt 62 miljoner dollar, vilket motsvarar 540 miljoner svenska kronor. Det ger 21-åringen en årlig lönetaksträff på 7,75 miljoner dollar till och med säsongen 2028/29.

– Andrej är en av hörnstenarna i den här organisationen och vi är överväldigade över att ha fått till ett sätt att få till en långsiktig lösning med honom. Han är en av de ljusast lysande framtida stjärnorna i cår sport och kommer att spela i nyckelroll i våra försök att vinna en Stanley Cup, säger Carolinas general manager Don Wadell i ett pressmeddelande.

Svetjnikov draftades som andra spelare bakom Rasmus Dahlin i Dallas 2018 och har hunnit göra 59 mål och 140 poäng på 205 NHL-matcher under sina tre första säsonger i ligan.


TV: Oliver Ekman Larsson om trejden till Vancouver

Den här artikeln handlar om: