Andreas Ljunggren.

Moras nye målvakt storspelade i debuten

Mora inledde sin försäsong under onsdagskvällen med match mot Kristianstad.
Då blev det seger i första träningsmatchen med 3-1 efter att nyförvärvet Andreas Ljunggren imponerat i målet direkt i sin debut.

När Mora och Kristianstad ställdes mot varandra under onsdagskvällen så var det dalalagets första träningsmatch inför den kommande säsongen i HockeyAllsvenskan.

Då blev det också vinst för tabellsexan från i fjol.

Nyförvärvet Kalle Kalle Miketinac, som värvades till Mora från just Kristianstad, satte 1-0 till hemmalaget precis i slutet av den första perioden.

I mittperioden kom sedan även 2-0 för Mora då Måns Carlsson höll sig framme för att utöka ledningen. 3-0 kom sedan i den tredje perioden genom Isac Andersson

Nye målvakten Andreas Ljunggren debuterade mellan stolparna för Mora och han gjorde det med bravur men fick inte hålla nollan då Kristianstads Deven Sideroff gjorde mål med endast en minut kvar att spela för att fastställa slutresultatet 3-1 till Mora. Ljunggren imponerade dock ändå genom att rädda 41 av 42 skott.

Bra start på försäsongen för Mora IK men det ser desto tyngre ut för Kristianstads IK. Skåningarna har nu två raka förluster efter 3-1-nederlaget då de även förlorade sin första träningsmatch mot Hockeyettan-laget Vimmerby med 4-3.

I de övriga träningsmatcherna som spelades vid 19-tiden på onsdagskvällen vann Almtuna med 4-2 över AIK. Almtuna har därmed två av två segrar på försäsongen medan AIK har inlett med två raka förluster.
Allsvenska nykomlingen Troja-Ljungby åkte på sin andra raka förlust under försäsongen då de förlorade med 3-2 mot Nybro efter förlängning.

TV: Victor Hedman om att spela skadad