Tyskland vann över Danmark.
Dam-VM 2021

Tredje raka VM-förlusten för Danmark

Det har varit en jobbig VM-turnering hittills för Danmark i Calgary.
Under natten kom lagets tredje raka förlust och de ser nu ut att missa kvartsfinal.

Danmark har haft ett VM att glömma än så länge.

De inledde med en 6-1-förlust mot Tjecken och förlorade sedan även mot Japan med 1-0.

Under måndagsnatten kom den tredje raka förlusten då Tyskland blev en för svår nöt att knäcka för danskorna.

Julia Zorn gav tyskorna ledningen i den första perioden och i mitten av den andra perioden ryckte de ifrån än mer. Först satte Jule Schiefer 2-0 innan Theresa Wagner sköt in 3-0 till Tyskland.

Då var det mörkt för Danmark som tvingades jaga för att komma tillbaka in i matchen. I den tredje perioden lyckades de få in en reducering genom Djurgårdscentern Josefine Jakobsen men närmare än så kom de inte. Slutresultatet blev 3-1 till Tyskland.

PISKADE ATT VINNA

Tre spelade matcher och tre förluster gör att Danmark för tillfället ligger sist i grupp B. De två sämsta lagen från grupp B kommer att missa kvartsfinal och det ser nu mycket troligt ut att Danmark kommer att vara ett av de lagen.

Danskorna har en match kvar i VM och är då piskade att vinna mot Ungern för att ens ha en chans att ta sig vidare till kvartsfinalerna.

I den andra matchen som spelades under måndagsnatten möttes Tjeckien och Japan. Tjeckiskorna tog då en ny övertygande seger med 4-0 och leder därmed grupp B med nio poäng efter tre matcher.

Båda Brynässtjärnorna Katerina Mrazova och Denisa Krizova noterades för poäng i matchen, Mrazova sköt ett av målen medan Krizova stod för en assist.

TV: Isak Rosén draftad överraskande tidigt