Filip Owesson.
Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
Nyhet

Efter 313 allsvenska matcher – klar för spel i Division 2

ANNONS

HA74 Sävsjö står för en meriterad värvning. 
Hockeytvåan-klubben plockar nämligen in Filip Owesson med 313 matcher i HockeyAllsvensken på CV:et. Det rapporterar Vetlanda-Posten.

Tidigare stod det klart att HA74 Sävsjö plockar in SHL-meriterade tränaren Patrik Ross i sin lebarstab inför den kommande säsongen. 

Nu kommer nästa meriterade förstärkning till den småländska klubben då HA74:s sportchef bekräftar att de värvar Filip Owesson

– Han har blickat mot Hockeytvåan ett tag. Han är kompis med vår tidigare spelare, Olof Svensson, och Gustav Borglin. Han har fått så pass mycket info från dem att han valde att komma till oss, säger Tobias Stålgren till Vetlanda-Posten.

Centern, med Tingsryd som moderklubb, har spelat 313 allsvenska matcher för Tingsryd i HockeyAllsvenskan och endast för två säsonger sedan, 2019/20, gjorde han 22 poäng på 50 matcher i Sveriges andraliga. 

Den senaste säsongen flyttade han först till Danmark där han gjorde elva poäng på 36 matcher innan han återvände till Sverige och stod för sex poäng på nio matcher för Mörrum i Hockeyettan. 

När Owesson nu tar klivet ner till Hockeytvåan förväntas han bli en ledande spelare för HA74. 

– Framför allt är han en riktig ledare. Han kommer vara otroligt nyttig både i vår grupp och i laget, säger sportchef Ståhlgren.


TV: Simon Edvinsson – "det anonyma storlöftet"

Den här artikeln handlar om: