Nikita Zadorov under hockey-VM i våras.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
NHL

VM-backen undviker skiljedomstol – överens med Calgary

ANNONS
Nikita Zadorov trejdades till Calgary Flames i juli. 
Nu är han överens om ett kontrakt med sin nya klubb då han sajnar ett kontrakt för nästa säsong värt 3,75 miljoner dollar. 

Calgary Flames trejdade till sig den storväxte ryssen Nikita Zadorov från Chicago Blackhawks i slutet av juli i utbyte mot ett tredjerundeval i nästa års draft. 

De har dock inte haft 26-åringen säkrad eftersom att han skulle bli restricted free agent och var på väg mot skiljedomstol. 

Nu står det dock klart att parterna undviker att gå till skiljedomstol och i stället är överens om ett nytt kontrakt värt 3,75 miljoner dollar över nästa säsong. 

Nikita Zadorov är känd som en stor och tuff back med sitt främsta ansvar i defensiven. Den gångna säsongen i Chicago blev det åtta poäng på 55 matcher för ryssen som spelade VM för det ryska laget i våras. 

Calgary Flames har också kommit överens om ett kontrakt med den finländske försvararen Juuso Välimäki. 22-åringen gjorde sin första säsong som ordinarie i NHL i vintras då han spelade 49 matcher för Flames och stod för elva poäng. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt värt 1,55 miljoner dollar per säsong. 


TV: Elias Pettersson om Vancouver Canucks förändringar

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL