Jason Dickinson.
Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports
NHL

Efter trejden – Vancouver sajnar centern

ANNONS

Jason Dickinson trejdades till Vancouver Canucks från Dallas Stars i juli. 
Nu skriver centern ett treårskontrakt värt 2,65 miljoner dollar per säsong – nu har Vancouver bara drygt tio miljoner dollar kvar i lönetaksutrymme för att sajna Elias Pettersson och Quinn Hughes. 

Vancouver Canucks fortsätter att göra förändringar inför den kommande säsongen. 

I juli trejdade klubben till sig Jason Dickinson från Dallas Stars i utbyte mot ett tredjerundeval. Nu säkrar de upp centern på ett nytt kontrakt över de närmaste tre åren. 

– Jason är ett viktigt tillskott till vår forwardssida och vi är glada över att ha kommit överens om ett treårskontrakt. Han är en mångsidig spelare som kan spela både center eller på en kant och som också är en bra boxplay-spelare, säger general managern Jim Benning

26-åringens nya lön blir 2,65 miljoner dollar per säsong, en löneökning på över en miljon dollar då han tjänade 1,5 miljoner dollar per säsong i Dallas. 

Detta innebär att Vancouver Canucks har lite drygt tio miljoner dollar kvar (enligt CapFriendly)i lönetaksutrymme samtidigt som de fortfarande måste skriva kontrakt med sina två stora stjärnspelare Elias Pettersson och Quinn Hughes

Jason Dickinson gjorde 15 poäng på 51 matcher den gångna säsongen. Totalt har han spelat 221 NHL-matcher, alla för Dallas Stars, och gjort 63 poäng. 


TV: Elias Pettersson om Vancouver Canucks förändringar

Den här artikeln handlar om: