Oliver Ekman-Larsson svarar på kritiken från Vancouver-journalisterna.
Foto: Bildbyrån
NHL

TV: OEL svarar på kritiken: "Fortfarande mycket hockey i mig"

ANNONS

Oliver Ekman-Larsson trejdades från Arizona Coyotes till Vancouver Canucks i fredags.
När han för första gången skulle svara på medias frågor var det en del som var kritiska till svenskens form de senaste säsongerna.
– Jag känner själv att att jag har haft det lite svårt de senaste fyra säsongerna, men man går alltid genom tuffare tider under en lång karriär, säger Ekman-Larsson på presskonferensen.


Oliver Ekman-Larsson ryktades bort från Arizona Coyotes redan under förra säsongen, men det dröjde tills i fredags innan han hamnade i sin nya organisation. 

Ekman-Larsson, som har spelat hela sin NHL-karriär i Arizona Coyotes, trejdades till Vancouver tillsammans med lagkamraten Conor Garland. I utbyte fick Arizona niondevalet i årets draft, ett val i andrarundan 2022, ett val i sjunderundan 2023, Loui ErikssonAntoine Roussel och Jay Beagle.

Den stora trejden har varit ett hett diskussionsämne i helgen och båda de inblandade lagen har kritiserats och rosats. När Ekman-Larsson skulle svara på Vancouver-pressens frågor hamnade fokuset på 30-åringens svaga form de senaste säsongerna.

"HANDLAR OM ATT TA SIG UR DEN DÅLIGA FORMEN"  

Ekman-Larsson medger själv att han inte har varit på topp, men att han vill nå dit igen.

– Jag är fortfarande ung och jag har fortfarande mycket hockey i mig. Jag har bara tränat lite mer och lite smartare, vilket har hjälpt mig mycket. Jag känner själv att jag har haft det lite svårt de senaste fyra säsongerna, men man går alltid genom tuffare tider under en lång karriär. Innan det gick det väldigt bra och det handlar om hur man tar sig ur den dålig formen och hur man lär sig av det, vilket jag känner att jag har gjort, säger han presskonferensen med Vancouver-journalisterna.

Oliver Ekman-Larsson har sex år kvar på det åtta år långa kontraktet som han skrev med Arizona Coyotes för två år sedan.

Hela presskonferensen går att se i videospelaren ovanför artikeln.


Den här artikeln handlar om: