Sam Reinhart.
Foto: Timothy T. Ludwig-USA TODAY Sports
NHL

Klart: Buffalos poängkung flyttar till Florida

ANNONS
Rasmus Ristolainen i går. Sam Reinhart i dag. Buffalo Sabres fortsätter att trejda av sina toppspelare i sitt försök att få till en ny omstart.

Det fortsätter att hända grejer i Buffalo Sabres, I går släppte NHL-jumbon ifrån sig backen Rasmus Ristolainen till Philadelphia i en trejd som gav dem svenske backen Robert Hägg och draftval tillbaka.

I dag var det slutligen dags för Sam Reinhart att lämna klubben.

Forwarden, vald som andra spelare i draften 2014, hade bett om en flytt från Sabres. Nu fortsätter han karriären i Florida Panthers som ger upp JVM-målvakten Devon Levi och ett förstaval i draften kommande år för Reinhart.

Sam Reinhart har gjort 295 poäng på 454 NHL-matcher med Sabres sedan debuten 2014. Han kommer från en av sina bästa säsonger i karriären med 25 mål och 40 poäng på 54 matcher. Med det var han mål- och poängbäst i Sabres i skadade kaptenen Jack Eichels frånvaro.

Levi, 19, draftades först som 212:e spelare i sjunde rundan av draften i fjol. Han fick sitt stora genombrott när han hjälpte Kanada till vinterns JVM-silver på hemmaplan i Edmonton. Detta i en turnering där han fick pris som bästa målvakt efter att ha haft en räddningsprocent på 96,4 över de sju matcher han vaktade kassen.

Devon Levi spelar till vardags collegehockey för Northeastern University i NCAA.


TV: Analys av de sex svenskarna som valdes i första rundan av draften

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL