Seth Jones är klar för Chicago – då får Adam Boqvist flytta på sig.
Foto: USA Today Sports
NHL

Adam Boqvist får flytta – när Chicago värvar stjärnan

ANNONS

Adam Boqvist är den senaste svenska backen att få flytta på sig. Under natten kom beskedet att Chicago Blackhawks offrar svensken för att kunna fånga upp backstjärnan Seth Jones från Columbus Blue Jackets.

Seth Jones gav Columbus Blue Jackets beskedet att han inte hade för avsikt att förlänga kontraktet med klubben när hans kontrakt skulle gå ut nästa sommar. Det gjorde att backstjärnan hamnade på trejdmarknaden

Under lördagsnatten blev amerikanen trejdad. Chicago Blackhawks, som nyligen trejdade till sig Jones yngre bror Caleb Jones från Edmonton Oilers i Duncan Keith-affären, klev in och vann dragkampen om 26-åringen.

För att få in Jones var Chicago tvungna att ge upp sin svenska backtalang Adam Boqvist samt sina förstaval i draften i år (12:e valet) och nästa år samt ett andraval (44:e valet) i år. Utöver Jones får Chicago ett av Columbus förstaval i nattens draft (32:a valet) samt ett val i sjätte rundan 2022.

Efter trejden blivit känd kom även beskedet att Chicago Blackhawks kommer att skriva ett åttaårskontrakt med Jones värt 9,5 miljoner dollar per säsong. Kontraktet, som gäller från och med säsongen 2022/23, kommer inte att bli offentliggjort förrän på onsdag när det är fritt fram att registrera kontrakt som gäller från och med nästa år.

Seth Jones draftade ursprungligen av Nashville Predators som fjärde spelare 2013. Han tillbringade två och en halv säsong i klubben innan han trejdades till Columbus i utbyte för centern Ryan Johansen i januari 2016. Jones har nu hunnit göra 580 NHL-matcher för Nashville och Columbus och noterats för 286 poäng.

Adam Boqvist gick till Chicago som åttonde spelare i draften 2018. Han hade hunnit göra 29 poäng på 76 matcher de senaste två säsongerna. Nu väntar spel i Columbus, ett lag som befinner sig i en återuppbyggnadsprocess efter att ha tappat ett par viktiga kuggar senaste åren.


TV: Calgaryikonen lämnar Flames – general managern reagerar på det

Den här artikeln handlar om: