Jamie Oleksiak.
Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports
NHL

Seattle skriver tungt kontrakt med backjätten

ANNONS
Jamie Oleksiak blir en av nyckelpjäserna på Seattle Krakens blålinje. Och han får bra betalt för att vara det. Den tidigare Dallas Stars-backen har skrivit ett femårskontrakt med Kraken värt 23 mikjoner dollar.

Seattle Kraken valde mestadels spelare under kontrakt i nattens expansionsdraft. Men några av spelarna klubben plockade skulle faktiskt till att bli unrestricted free agents. Det gällde målvakten Chris Driedger, svenske backen Adam Larsson och framför allt backbjässen Jamie Oleksiak.

Den sistnämnde, vald från Dallas Stars, undertecknade i samband med expansionsdraftem ett femårskontrakt med Kraken värt 23 miljoner dollar. Det ger honom 4,6 miljoner dollar per säsong i lönetaksträff – mer än en fördubbling av de 2,13 miljoner han hade i sitt senaste kontrakt.

28-åringen från Toronto, som med sina 201 centimeter och 116 kilo är en av de största spelarna i ligan, har spelat 369 NHL-matcher för Dallas och Pittsburgh tidigare och har noterats för 72 poäng. Den gångna säsongen stod kanadensaren för personbästa sex mål och hade totalt 14 poäng på 56 matcher.


TV: Namnen som kan hamna i Seattle

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL