Mats Sundin i centrala Toronto 1997.
Foto: Bildbyrån/Peter Krüger
Tidernas All-Star Team

Alla tiders svenska All-Star Team – Toronto Maple Leafs

Genom åren har många svenskar gjort avtryck i NHL. Men vilka har egentligen haft störst inverkan på respektive klubb? I en artikelserie för Hockeysverige Plus tar Ronnie Rönnkvist ut svenska All-Star Team för NHL-klubbarna. Idag: Toronto Maple Leafs.

Många svenskar har gjort starka avtryck i NHL-hockeyn. Många har även blivit ikoner i sina nordamerikanska klubbar. Jag kommer under några veckor framöver plocka ut mitt svenska All-Star Team i några av NHL-organisationerna. Håller du med mig i uttagningarna? Gå gärna in i kommentarfälten på hockeysverige.se:s olika sociala medier och skriv ditt lag.

Att två svenska spelare tillhör dom allra största i en av NHL:s mest klassiska klubbar är såklart stort, väldigt stort. Totalt har inte mindre än 37 svenska spelare spelat för det kanadensiska laget, men dom två största är såklart Börje Salming och Mats Sundin. 

Toronto Maple Leafs har varit med i NHL sedan 1917 och tillhör ”Original six”. Organisationen har vunnit ligan inte mindre än 13 gånger. Första Stanley Cup-vinsten plockade Maple Leafs hem 1918. Senaste så långt tillbaka som 1967.

Att plocka ut ett Toronto All-Star Team är som att avnjuta ett smörgårdsbord på en finare restaurang. Jag hade gärna plockat ut fyra femmor, men nu ska det vara ett All-Star Team och en Runner-up. Därför lämnar jag spelare så som Jonas Höglund, Alexander Steen, Anton Strålman med flera utanför mitt lag.

Så här ser mitt Toronto Maple Leafs All Star team ut:

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL