Jussi Rynnäs.
Bildbyrån
Europa

Bryter kontraktet med nya klubben - innan debuten

ANNONS
Jussi Rynnäs skrev på för Black Wings 1992 i den österrikiska högstaligan. Nu bryter han kontraktet efter bara två månader.

När Jonas Gustavsson tog en timeout, och senare avslutade sin karriär, valde Linköping att gå på välmeriterade Jussi Rynnäs som ersättare. Den finske målvakten floppade dock rejält och gjorde bara sju matcher i LHC. Han släppte på dessa in närmare fyra mål i snitt per match, och räddade 85,6 procent av skotten. Därefter lånades han ut till Södertälje, där siffrorna var bra i de tolv allsvenska matcherna han hann göra. Han vann sju matcher och stoppade nästan 92 procent av skotten.

I april presenterades den rutinerade burväktaren för Black Wings 1992 från Linz. Nu meddelar den österrikiska klubben att Rynnäs brutit avtalet. De går inte in på detaljer, utan anger bara "personliga skäl" som anledning till det plötsliga uppbrottet.

– Vi önskar Jussi all lycka till i framtiden och hoppas att vi snart kommer att se honom tillbaka på ishockeyplanen, säger general manager Gregor Baumgartner till klubbens hemsida.

Någon ny klubbadress är inte känd i nuläget.


TV: Tre allsvenska värvningar under radarn

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL