Enligt Henrik Evertsson verkar det inte bli en Växjöåterkomst för Jack Drury.
Foto: Bildbyrån
SHL

”Det mesta lutar nog åt Nordamerika för honom”

ANNONS

Jack Drury har ryktats vara aktuell för att stanna kvar i Växjö Lakers. 
Men enligt sportchefen Henrik Evertsson ser det inte hoppfullt ut. 
– Det lutar nog ändå åt Nordamerika för Jack, säger Evertsson till klubbens hemsida

Växjö Lakers har presenterat flera nyförvärv den senaste tiden och mästarnas lag inför nästa säsong börjar ta form mer och mer. 

För tillfället har Växjö två målvakter, sju backar och 14 forwards på kontrakt och nu ger sportchefen Henrik Evertsson sin syn på lagbygget. 

– Jag tycker det känns som en väldigt bra grund att stå på. Många spelare som verkligen passar vårt sätt att spela, säger han till Växjös hemsida

De är dock inte färdiga utan siktar fortfarande på att få in ett par namn till. 

– Vi ska i alla fall ha in en back och en forward, det är vad vi vet säkert.

”JACK VÄNTAR VI PÅ”  


Det finns dock ett par spelare från mästarlaget som fortsatt står utan kontrakt, och det är Emil Pettersson och Jack Drury som är mest spännande. 

Jack Drury har tidigare ryktats vara aktuell för att återvända till Sverige för SHL-spel med Växjö trots att han tillhör Carolina Hurricanes organisation. Men enligt Henrik Evertsson ser det inte ljust ut att få tillbaka guldhjälten. 

– Framförallt Jack är någon vi väntar på, sedan skall sägas att det mesta nog ändå lutar åt Nordamerika för Jack, säger Evertsson. 

Jack Drury imponerade då han kom till Växjö från collegespel. Han gjorde 30 (10+20) poäng på 41 grundseriematcher men var sedan en av Växjös bäst producerande spelare under slutspelet med fem mål och elva poäng på 14 matcher på vägen till SM-guldet. Framgången gjorde att han togs ut till USA:s VM-lag där han sköt två mål när amerikanarna vann brons. 


TV: Tre SHL-värvningar under radarn

Den här artikeln handlar om: