Filip Sandberg.
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
Europa

Ryktades till KHL – nu hamnar HV-forwarden i Finland

ANNONS
Det gick rykten om att han skulle vara på väg till KHL. Så blir inte fallet. Efter HV71:s degradering till Hockeyallsvenskan fortsätter Filip Sandberg i stället karriären i finska TPS Åbo.
– Filip tillför nya dimensioner till vårt anfallsspel, säger sportchefen Tomi Kallio om värvningen.

I våras var Filip Sandberg med om en tung degradering till Hockeyallsvenskan med HV71. Nu blir han inte kvar i Jönköping eller Sverige. Efter att först ha ryktats vara på väg till KHL fortsätter han i stället karriären i finska TPS Åbo. Det meddelar klubben i dag på sin webbsida.

– Sandberg är en spelare i sin bästa ålder, men han har fortfarande upplevt mycket i sin karriär. Filip tillför nya dimensioner till vårt anfallsspel med sin hastighet. Han är också känd som en utmärkt hårt arbetande lagspelare. Vi är mycket nöjda med hans ankomst till TPS, säger Tomi Kallio, sportchef i den finska klubben.

Filip Sandberg kommer från en säsong där han stod för 16 mål och 30 poäng på 52 matcher i HV71. Med det var han delad trea i den interna poängligan och delad tvåa med Anton Wedin i den interna målligan bakom Fredrik Forsberg (17 mål). I kvalet mot Brynäs lämnade Sandberg sedan isen poänglös i fem matcher.

KHL-KLUBBEN FÖRNEKADE – PÅ TWITTER

Efter säsongen gjorde ryska uppgifter gällande att forwarden tillsammans med lagkamraten Eric Martinsson skulle vara på väg till KHL och kinesiska Kunlun Red Star. Det förnekades dock av klubben på Twitter.

ℹ️ Contrary to the information shared in media, #KRS has never shown interest to and has no plans to sign 🇸🇪 players Eric Martinsson and Filip Sandberg #RedStarHockey pic.twitter.com/S4AR23grAH

Nu blir det alltså spel i TPS Åbo där han återförenas med tidigare HV71-backen Niklas Arell och även blir lagkamrat med backen Johan Ivarsson, som nyligen förlängde sitt kontrakt med klubben.

Filip Sandberg har under karriären spelat 309 SHL-matcher för HV71 och noterats för 121 poäng. Han har även gjort en sväng till Nordamerika och San Jose Sharks organisation där det blev 19 poäng på 53 AHL-matcher.


TV: Analys av HV71:s säsong 2020/21

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM