Christoffer Persson.
Foto: Axel Boberg/Bildbyrån
Nyhet

Lade av – blir tränare i HV71

ANNONS

Förra veckan meddelade Christoffer Persson att spelarkarriären är över. 
I dag presenteras 36-åringen som ny assisterande tränare för HV71:s J20-lag. 

Christoffer Persson spelade nästan 400 matcher i SHL och vann två SM-guld, ett med Frölunda och ett med HV71. 

Men förra veckan meddelade han att karriären är över.

– Jag är en kille från utanför Landvetter som aldrig trodde att jag skulle kunna bli hockeyproffs. Om jag bara fick en SHL-match så hade jag varit nöjd. Men att få göra den här resan.. det har varit grymt, sade Persson till Göteborgs-Posten då.

Nu står det dock klart att Christoffer Persson kommer att stanna kvar inom hockeyn. Under fredagen presenterades backprofilen som ny assisterande tränare för HV71:s J20-lag. 

– Christoffer var en naturlig ledare på isen och i omklädningsrummet under hela sin spelarkarriär. Han är också en positiv person som sprider energi till sin omgivning. Dessutom sitter han på värdefull erfarenhet av ishockey på elitnivå efter över 400 matcher i SHL och flera vunna guld både på junior- och seniornivå, säger Peter Ekelund, GM i HV71, till klubbens hemsida

Christoffer Persson avslutade sin karriär med en säsong i HC Dalen i Hockeyettan. Totalt har han spelat 281 allsvenska matcher för Växjö, Rögle och Karlskoga samt 379 matcher i SHL för Frölunda, Färjestad och HV71. 


TV: Hockeyallsvenskans tre mest intressanta lag

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL