Valtteri Filppula.
Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports
NHL

37-årige finländaren vill förlänga NHL-karriären

ANNONS
Valtteri Filppula har hunnit bli 37 år, men den finske centern har inga planer på att avsluta karriären. Till Ilta-Sanomat säger veteranen att han siktar på en fortsättning – och helst av allt i NHL.

Valtteri Filppula har gjort en bit över 1000 NHL-matcher och avslutade härom månaden sin 16:e säsong i Nordamerika efter att ha lämnat Jokerit och Helsingfors 2005. Men trots att han hunnit bli 37 år och har fått se sin speltid sjunka senaste åren hoppas han kunna förlänga karriären.

I en intervju med Ilta-Sanomat berättar veteranen att han beslutat sig för att spela vidare. 

– Ja, jag vill fortfarande spela. Så mycket att jag har fattat beslutet att inte slut än, säger Filppula.

Han sitter på utgående kontrakt efter att ha tillbringat de två senaste säsongerna i Detroit Red Wings. Där noterades han senaste säsongen för 15 poäng (6+9) på 38 matcher. I nuläget hoppas han på en fortsättning i NHL.

– NHL skulle vara det främsta alternativet. Om det inte fungerar kommer andra alternativ att övervägas. När det gäller NHL kommer det troligen att finnas mer information i slutet av juli om vad som kan vara aktuellt, säger han.

Filppula vann Stanley Cup med Detroit Red Wings 2008 och har svarat för 530 poäng på 1056 matcher för Detroit, Tampa, Philadelphia och New York Islanders.


TV: "Vem vill du tacka mer än mig?"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL